Account
Logo
Zoeken
10.2 °C
© Jochem Wiersma

Binnen twee uur twee onwelwordingen op het Wad

za 22 oktober 2022, 20.40 uur

LAUWERSOOG - Vanmiddag zijn er op twee verschillende rondvaartboten op het Wad tussen Schiermonnikoog en Lauwersoog twee mensen onwel geworden.

De eerste melding kwam binnen om 15.10 uur van een kotter die meldde dat een mevrouw aan boord bewusteloos was. De kotter voer op dat moment tussen Schiermonnikoog en Lauwersoog.

Aan boord was een verpleegkundige die eerste hulp verleende aan het slachtoffer. Naast de KNRM Lauwersoog werd ook een ambulance gealarmeerd. Ondertussen had de schipper via de telefoon contact met een arts van de Radio Medische Dienst.

Toen de reddingboot Annie Jacoba Visser ter plaatse was werden er drie opstappers overgezet op de kotter. Het slachtoffer was ondertussen weer bij kennis gekomen en men zette koers naar de haven van Lauwersoog.

Een ambulance heeft de vrouw onderzocht en heeft haar afgezet bij haar vakantieverblijf op Lauwersoog.

Om half zes meldde de schipper van een andere rondvaartboot, die op dat moment net onder Schiermonnikoog voer, dat er iemand aan boord ademhalingsproblemen had en dat ze de hulp van de KNRM nodig hadden.

Via de Kustwacht werd ook hier de Radio Medische Dienst ingeschakeld en was hulp van de reddingboot niet nodig. De boot voer naar de haven van Lauwersoog.

Enkele opstappers van de KNRM kwamen nog wel naar de haven om mogelijk hulp te verlenen en opvang te regelen. De vrouw is door een taxi opgehaald.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie





regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto