Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Burgumer flipt en gooit stofzuiger op ex-vriendin

ma 10 oktober 2022, 16.43 uur

LEEUWARDEN - Een 32-jarige man uit Burgum ontkende maandag glashard dat hij iets te maken had met de mishandeling van de moeder van zijn kinderen. Politierechter Remco-Jan Maring dacht daar anders over.

De verdachte moest voorkomen omdat hij zijn ex op 17 mei 2021 zou hebben mishandeld. Hij had al een andere vriendin maar hij hielp haar met de verhuizing. Hij vond het belangrijk dat zijn kinderen een goede plek om te slapen kregen. Na het nuttigen van drank viel hij op de bank in slaap. Hij werd wakker toen de vrouw aan het bellen was met zijn vriendin. Kennelijk had zij zijn telefoon opgenomen toen de vriendin belde.

Zoontje zag het

Daarna sloeg de vlam in de pan. De buurman vertelde later aan de politie dat hij een vrouw hoorde schreeuwen. De politie trof de vrouw op de grond aan. Haar t-shirt was op meerdere plekken kapot gescheurd. Ze zei dat ze - door van alles en nog wat - was geslagen. Een ambulance kwam uit voorzorg ter plaatse. Agenten zagen in de kamer onder andere een kapotte stofzuiger en vernielde vazen. Het vijfjarige zoontje vertelde een agent dat hij had gezien dat zijn vader zijn moeder trapte. Hij was door het lawaai wakker geworden.

'Bijvoorbaat dader'

De Burgumer ontkende. Hij zei dat juist hij het wel gewend was om dingen die door de kamer vlogen te ontwijken. "Ik denk dat het slachtoffer hier zit en dat dit één van haar laatste trucs is...." De man had verder niet veel te vertellen over wat er nu precies was gebeurd. Hij was wakker geworden en trof een schreeuwende vrouw aan. "Ik ben vrij snel uit de woning vertrokken, je bent als man in dit soort dingen bijvoorbaat de dader al."

Geflipt

Het slachtoffer vertelde aan de politie dat de man was 'geflipt' toen hij merkte dat zij met zijn vriendin aan de telefoon hing. Ze kreeg een vuistslag en ze viel op de grond. "Ik was alleen bezig om mezelf te verdedigen." Met een wipstoeltje werd op haar voeten geslagen en de man zou een stofzuiger op haar hebben gegooid. De vriendin bevestigde later het geschreeuw maar zij vermoedde dat de vrouw het gespeeld had.

Agenten uitgescholden

Na zijn aanhouding vertoonde de man vervelend gedrag in de politieauto. Hij had overduidelijk te diep in het glaasje gekeken maar hij wilde niet meewerken aan een ademanalyse. In de auto naar Leeuwarden schold hij de agenten uit met 'kanker' en stootte hij met zijn hoofd tegen het raam. De agenten reden daarop versneld naar het cellencomplex.

Officier van justitie Sus Broekstra vond de 'alternatieve verklaring' van de man ongeloofwaardig. Zij hecht veel waarde aan de verklaring van de zoon. Ze eiste een geheel voorwaardelijke celstraf van 1 maand met een proeftijd van 3 jaar. "Een hele stevige stok achter de deur voor als het nog een keer misgaat." Rechter Maring ging daarin mee. "Ik zie een gedetailleerde aangifte en deze wordt ondersteund door de verklaring van de buurman en zijn vriendin."

In zijn laatste woord benadrukte de man opnieuw dat hij het niet had gedaan. Hij had gehoopt dat de waarheid voldoende zou zijn maar hij denkt er nu over na om in hoger beroep te gaan met de hulp van een advocaat.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vlammen slaan uit schoorsteen bij woning in Drachten

Vlammen slaan uit schoorsteen bij woning in Drachten

regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost