8.2 °C

Anjum delft onderspit in Kootstertille

za 1 oktober 2022, 20.18 uur

KOOTSTERTILLE - Dat Sc Kootstertille een mooie en attractieve aanwinst voorde derde klas is, heeft Anjum zaterdagmiddag ondervonden op het thuisadres van de promovendus. Na tweemaal 45 minuten stond er een terechte 2-0 einduitslag op het scorebord op sportpark de Tille. In vergelijking met een week eerder trad Anjum aan met een op 4 plaatsen gewijzigd team. Heel lang mochten de Anjumers de hoop koesteren op een resultaat. Echter na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Krijgsheld was er maar één conclusie : “gjin wille op de Tille”, voor de Anjumers.

Flitsende beginfase van de thuisclub

De thuisclub liet er geen gras over groeien. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen de withemden op jacht in hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen naar de openingstreffer. Lang liet deze zo gekoesterde wens niet op zich wachten. Het spreekwoord driemaal is scheepsrecht was echter van toepassing. Immers, de derde mogelijkheid die Jouke Waaksma in de beginfase kreeg, werd pas verzilverd.

Anjum knokt zich in de wedstrijd

Na deze aanvallende dadendrang van de thuisclub knokte Anjum zich terug in de wedstrijd. Echt grote kansen leverde dit niet op. Wel was Lucas Zijlstra dichtbij de gelijkmaker. Uit een vrije trap van Gerwin Dijkstra kopte hij de bal net naast het Kootstertille doel.

Aan de andere kant van het goed bespeelbare veld, wisten de spitsen van de thuisclub geen tweede keer een bres in de Anjum verdediging te schieten. Het vizier stond niet op scherp, of keeper Lieuwe van Dijk was letterlijk een sta in de weg.

Wat….als….

Na een ruststand van 1-0 gingen de 22 spelers onder een heerlijk herfstzonnetje van start voor het tweede bedrijf. De eerste mogelijkheid kwam van de voet van Anjum verdediger Ietzen Eise Kloosterman. Vanaf twintig meter liet hij de bal van zijn linkervoet vertrekken. Buiten het bereik van keeper Marcel Kempenaar spatte de bal uiteen op de rechterpaal.

Wat, als…….

Het bleef dus 1-0. Maar de geschiedenis herhaalde zich daarna. De 180 toeschouwers zagen dat de equipe van Pieter Santema moeite had om het doel van Anjum te vinden. Het bleef daarom heel lang een wedstrijd met een minimaal verschil op het scorebord.

Kootstertille beslist de wedstrijd

Halverwege de tweede helft viel definitief het doek voor de Kooistra/Zijlstra manschappen. Na een goed genomen corner wist Gerbrand Waaksma uit een heuse scrimmage van dichtbij de Anjum verdediging voor de tweede keer te verschalken. Het laatste kwart van de wedstrijd leverde, voor de in het rood-zwarte uittenue spelende Anjum, noch enkele mogelijkheden op. Zo stuitte Johan Boersma op keeper Kempenaar, en zag Wiebe Dijkstra zijn schot over het doel van de sluitpost van Kootstertille verdwijnen. In de tussenstand van 2-0 kwam geen wijziging meer.

Conclusie

Na twee wedstrijden staan de Anjumers samen met FC Grootegast nog zonder punten in deze nog zo prille competitie. En laat dat nou juist de tegenstander zijn komende zaterdag op het eigen vertrouwde Kolkenfjild. De aanvang is om 14.30 uur. Wie pakt de eerste punten, of pakken ze beide het eerste punt?