Account
Logo
Zoeken
7.4 °C
Wethouder Sierd Vegelin met leerlingen Dione Borger en Elin van der Velde (Foto: Achtkarspelen)

Basisschool It Skriuwboerd eerste 'DrinkWater' school in Achtkarspelen

vr 30 september 2022, 17.32 uur

SURHUISTERVEEN - Basisschool It Skriuwboerd in Surhuisterveen stond donderdag volledig in het teken van water. Samen met alle leerlingen, leraren en ouders gaf wethouder Sierd Vegelin (Gezondheid) het startsein voor het project \'DrinkWater’. Daarmee is de school de eerste school in de gemeente Achtkarspelen die met dit project een steentje bijdraagt aan fitte en energieke kinderen. De school heeft een watertappunt waar kinderen en ook de buurt gratis water kunnen tappen. De aftrap werd gevierd met muziek, dans en natuurlijk… water!


DrinkWater

Het project \'DrinkWater’ stimuleert kinderen om meer water in plaats van zoete drankjes te drinken. Vaak vinden kinderen (ge)zoete drankjes verleidelijk maar het blijkt dat veel kinderen water ook vaak lekker vinden. Het doel van het project is om water drinken leuk te maken voor kinderen.

De kinderen leren op speelse wijze dat water drinken goedkoop, gezond, makkelijk én lekker is. Alle kinderen die water willen drinken ontvangen een dopper zodat ze water mee kunnen nemen naar school. Of zelf kunnen tappen bij hun eigen watertappunt natuurlijk. \'Water drinken op school scheelt ongeveer 8 kilo suiker per kind per jaar. En een hele hoop minder afval van pakjes en flesjes. Binnen de schoolomgeving kunnen we gezond gedrag aanleren én de maatschappelijke norm omkeren waarbij water drinken normaal wordt en zoete dranken de uitzondering” aldus Sierd Vegelin.

JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht

Het is belangrijk dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Als jongeren gezond leven, presteren zij beter op school, vinden sneller een baan en kunnen makkelijker meedoen in de maatschappij. JOGG gelooft in de kracht van een gezonde leefomgeving. De focus richt zich vooral op de fysieke en sociale omgeving waarin kinderen opgroeien. Wat staat er op het menu en krijgen ze voldoende beweging? JOGG Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel bundelt lokale partijen tot een krachtig geheel, waarin een gezonde leefstijl normaal is.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.1%
Ja, op aanvraag  
15.1%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk