Logo
Zoeken
Zoeken
6.4 °C

Drachten pakt punten in eerste wedstrijd Eredivisie Squash

do 29 september 2022 09.21 uur

DRACHTEN - Woensdag was het na 2 jaar afwezigheid dan eindelijk weer matchday in de Eredivisie Squash voor het vlaggenschip van Centre Squash Drachten. De heren van Froconsur/CS Drachten namen het in de openingswedstrijd voor thuispubliek op tegen Squash Ridderkerk. Langzaam stroomde het squashcentrum aan de Sportlaan vol met supporters. Beide tribunes zaten vol smart te wachten op de 7-voudig clubkampioen van Drachten, Derk Kuiper.

Tegenstander namens Ridderkerk was de nummer 16 van Nederland Joris Wagenaar die zijn debuut maakte voor de club uit Ridderkerk. Op papier was Wagenaar in het voordeel maar voor thuispubliek liet de 50 jarige Kuiper zien niet onder te doen voor zijn tegenstander. De eerste 2 games gingen naar Wagenaar maar Kuiper wist zich in de derde game knap terug in de wedstrijd te knokken. Wagenaar wist winnend af te sluiten, 1-3 Ridderkerk.

De tweede wedstrijd van de avond was de wedstrijd van de kopmannen. Eredivisie debutant Emyr Evans namens Drachten en Mahesh Mangaonkar voor Ridderkerk gaven de supporters een wedstrijd om van te smullen. Onmogelijke shots, lange rally's alles zat erin. Na ruim een uur spelen stond de teller op 2-2 in games.

In de laatste game was het Mangaonkar die de langste adem had en de wedstrijd wist te winnen met 2-3. Het slotakkoord was voor kind van de club Thijs Roukens die het opnam tegen de geslepen Rene Mijs. Mijs die pas kort weer op de baan staat na een blessure was niet opgewassen tegen de fitte Fries die de wedstrijd met 3-0 wist te winnen voor de Drachtsters. Eindstand 6-6.

Volgende week nemen de Friese heren het op tegen Den Haag.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....