16.1 °C

Zonnig 33e Schoolkorfbaltoernooi wederom geslaagd

do 22 september 2022 16.39 uur

DOKKUM - Meer dan 200 schoolkinderen deden dit jaar mee aan het 33e schoolkorfbaltoernooi dat ook dit jaar weer werd gesponsord door Albert Heijn uit Dokkum. Nadat Appie het toernooi opende door zonder te oefenen in één keer te scoren op de drie meter korf, startten de teams verdeeld over 8 velden aan de wedstrijden.

Teams van groep 3 t/m 8 streden om de te verdienen bekers. Bij de groepen 3 tot 6 waren per poule twee bekers te verdienen: één voor de monowedstrijdjes (vier tegen vier in één vak) en één voor de strafworpencompetitie waarbij de teams steeds 3 minuten van twee en een half meter de bal door de korf probeerden te gooien. De kinderen van groep 7 en 8 speelden korfbal in twee vakken.

Aan de kleine kinderen was ook gedacht: op het veld was een speciaal plekje waar de kleintjes spelletjes konden doen en konden oefenen met het gooien van de bal in een mini-korf. Er werd fanatiek gekorfbald en vooral veel plezier gemaakt! De scheidsrechters, allemaal vrijwilligers van KV De Granaet zorgden ervoor dat de wedstrijd in goede banen werd geleid. Al met al een goed verzorgd toernooi waar De Granaet zich weer van zijn beste kant liet zien. Kinderen die het leuk vonden om te korfballen kunnen de komende maand gratis komen trainen bij de club om te ervaren of korfbal iets voor hun is.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws