8 °C

De Granaet 1 oppermachtig tegen De Hoeve 1

di 20 september 2022, 22.50 uur

DOKKUM - Op zaterdag 17 september stond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe korfbalseizoen op de planning; De Granaet 1 - De Hoeve 1, onder leiding van scheidsrechter A.F. van der Meer. Om 15:30 begon de wedstrijd.

De Hoeve opende de score met een 0-1 voorsprong, maar hier had De Granaet al snel een antwoord op. Daniël Hoogeboom schoot van afstand de 1-1 binnen. De Granaet was vastbesloten om De Hoeve niet meer op voorsprong te laten komen, wat resulteerde in een 3-1 voorsprong voor De Granaet door twee afstandschoten van Jitze Krol.

De Hoeve schoot vervolgens de 3-2 binnen, waarna Marit Kamies-Nicolai en Daniëlle Riemersma weer voor twee doelpunten zorgden aan De Granaet zijde, 5-2. Gedurende de gehele wedstrijd werden beide teams overigens uitgedaagd door een derde tegenstander; het weer. Regen werd om de zoveel tijd afgewisseld met zon, maar ook de wind was niet mals. De Granaet was echter ook door deze tegenstander niet te stoppen wat resulteerde in een 8-3 ruststand.

De Hoeve wist, net als in de eerste helft, de tweede helft te openen met een doelpunt. Hierna vielen de doelpunten snel. Daniël, Hoogeboom Anne Ruth Vlasma en Daniëlle Riemersma wisten het publiek het doelpunt van de Hoeve te laten vergeten en brachten De Granaet op een 11-5 voorsprong. Ondanks dat het de tweede helft ontzettend hard regende, wisten Marit Kamies-Nicolai en Arend Mos gewoon de bal door de korf te krijgen, 13-7. Wat volgde was een reeks mooie aanvallen en acties, waardoor Daniël Hoogeboom, Karsten Ettema en Mariska Tuinenga de voorsprong wisten uit te breiden naar 16-9.

De verdediging stond als een huis, waardoor De Hoeve geen kansen meer kreeg op het maken van een doelpunt. Door balagressie, doorzettingsvermogen en teamprestatie wist De Granaet uiteindelijk de wedstrijd te winnen met 20-9.

De volgende competitiewedstrijd van De Granaet 1 is zaterdag 24 september tegen de Flamingo’s 1.