Account
Logo
Zoeken
4.1 °C
Taakstraf voor Burumer (29) voor GHB bezit en mishandeling vriendin
© WâldNet

Taakstraf voor Burumer (29) voor GHB bezit en mishandeling vriendin

di 20 september 2022, 11.25 uur

LEEUWARDEN - Een 29-jarige man uit Burum mishandelde in juli 2021 zijn levensgezel en in maart van dit jaar werd hij betrapt op het bezit van GHB. De man moest dinsdag voorkomen bij de politierechter op de rechtbank in Leeuwarden.

De man had zijn toenmalige vriendin stevig bij de armen beetgepakt op 31 juli 2021. Ze hadden ruzie en waren onder invloed van drugs. De man vertelde aan de politierechter dat de vrouw de polsen wilde doorsnijden en dat hij haar rustig wilde houden. Hij had haar bij de armen gepakt en buiten neergezet om af te koelen.

Geflipt

"Het was niet mijn bedoeling, we waren beide onder invloed". Hij liet de politierechter weten dat hij spijt had. De vrouw had bij haar aangifte verteld dat de man was geflipt bij het aanrecht en hij haar had meegesleurd door de kamer. Ze had haar broer gebeld en hij hoorde hem via de telefoon schreeuwen "Ik maak je kapot...."

Ver heen op bankje

De man werd op 13 maart 2022 zwaar onder invloed door de politie gevonden op een bankje in een speeltuin in Buitenpost. De man had een flesje van 140,26 gram GHB bij zich. De man lag onder een dekentje en reageerde nauwelijks. Pas na het geven van een pijnprikkel reageerde hij wel. Hij was heel ver heen.

Taakstraf

Voor beide delicten kreeg de man dinsdag een taakstraf van 40 + 60 uur opgelegd. Er stond nog een voorwaardelijke celstraf van 2 weken 'open' en deze werd omgezet naar die 60 uur. Als extra stok achter de deur werden daarbij ook bijzondere voorwaarden opgelegd waaronder een meldplicht, ambulante behandeling en controle van middelengebruik.

Stok achter deur

De politierechter was mild omdat de man echt wil stoppen met GHB. Vanwege eerdere veroordelingen hing er al een celstraf boven zijn hoofd. Met het zicht op de rechtszaak stopte hij twee weken geleden met GHB. Via de Reclassering krijgt hij inmiddels ook hulp.

Mede omdat twee eerdere afkick-pogingen in een kliniek mislukten, werden er door de politierechter bijzondere voorwaarden opgelegd. "U was al een gewaarschuwd mens maar ik houd ook rekening mee met wat u heeft verteld." Als een stevige stok achter de deur kreeg de man wel een voorwaardelijk celstraf van 1 maand opgelegd met een proeftijd van 3 jaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum