Logo
Zoeken
Zoeken
6 °C
Foto: Geert Huisman

Man (30) ernstig gewond bij eenzijdig ongeval op Blauhústerwei

za 17 september 2022 14.44 uur

HARKEMA - Bij een eenzijdig ongeval op de Blauhústerwei bij Harkema is zaterdagmiddag een 30-jarige man uit Harkema ernstig gewond geraakt. Even voor 16.00 uur werd het slachtoffer met grote spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder kwam vlak voor het ongeval vanaf Surhuisterveen en hij raakte in een flauwe bocht van de weg en botste tegen een boom. De hulpdiensten werden om 14.22 uur opgeroepen. De politie sloot de weg gelijk af voor het doorgaande verkeer.

De brandweer uit Surhuisterveen en Drachten hebben het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijd. Door de botsing met de boom belandde het slachtoffer bijna op de achterbank. Diverse materialen waren uit het ruim van de werkbus gevlogen. De brandweer is zo'n 45 minuten bezig geweest om het slachtoffer te bevrijden.

Naast de politie en de brandweer kwamen er twee ambulances en de traumahelikopter ter plaatse. Burgemeester Oebele Brouwer van Achtkarspelen is ook ter plaatse gekomen om zich te laten informeren.

Het slachtoffer werd na de bevrijding nog enige tijd in de ambulance behandeld door de arts van het MMT en het ambulancepersoneel. Hij werd daarna om 15.49 uur met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De ambulancerit werd begeleid door de politie.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....