Account
Logo
Zoeken
4.2 °C
Harrekiet (20) slaat jongen gebroken neus op tentfeest
© WâldNet

Harrekiet (20) slaat jongen gebroken neus op tentfeest

do 15 september 2022, 16.14 uur

DROGEHAM - Een 20-jarige man uit Harkema sloeg tijdens de Nacht Fan 'e Wâlden een andere jongen een gebroken neus. Het gebeurde in de nacht van 5 op 6 maart in Drogeham. Het was het eerste feest in de regio na twee jaar 'lockdown'. Er waren die avond meerdere vechtpartijtjes.

Het slachtoffer had naast een gebroken neus ook een gebroken tand opgelopen. De 20-jarige man uit Harkema werd vrijwel gelijk door een beveiliger in de kraag gevat. Voor politierechter Maring was dit ook de belangrijkste getuige (die bovendien niet dronken was). Donderdag diende de zaak op de rechtbank in Leeuwarden.

Alcohol

De man uit Harkema bekende dat hij een keer had geslagen maar hij vond niet dat hij het slachtoffer een gebroken neus had bezorgd. Meerdere getuigen hadden later aan de politie verteld dat een man in een grijze jas had geslagen en dat was de man uit Harkema. Hij had die avond veel te diep in het glaasje gekeken terwijl hij anders nauwelijks drinkt. "Dit was net na corona en ik heb me laten gaan...." zo zei hij tegen de politierechter. Vrijwel iedereen had die avond flink zitten drinken.

Laffe actie

Dankzij veel getuigen werd goed duidelijk wat er was gebeurd. Beide jongens gedroegen zich vervelend waardoor ze door hun vrienden tegengehouden moesten worden. De officier vond het vooral een laffe actie omdat het een aanval van achteren ging. De neus van het slachtoffer moest later rechtgezet moeten worden. "Iedereen was aan het ruzie maken maar als je daaraan bijdraagt dan heb je daarin wel een rol, een gevaarlijke actie...." Ook het alcoholgebruik werkte in zijn nadeel.

Slachtoffer was vervelend

Advocaat Pots wees op het feit dat het slachtoffer zich vervelend gedroeg en betrokken was geweest bij meerdere incidenten tijdens het tentfeest. "Hij had die avond veel te veel gedronken. Dat neemt niet weg dat mijn client die tik had mogen geven." Zijn cliënt betuigde spijt in zijn laatste woord: "Ik heb er spijt van dat ik die klap heb gegeven."

60 uur taakstraf

Politierechter Maring vond het een vervelend incident en legde de man uit Harkema een taakstraf van 60 uur op. Hij moet bovendien een immateriële schadevergoeding van 500 euro betalen. Het slachtoffer had duizenden euro's aan schade opgegeven maar als hij daar recht op wil maken dan moet hij dat doen via de burgerrechter. Daarvoor is het strafrecht niet bedoeld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!