8.2 °C

Op de foto het team van de KTC Boven v.l.n.r.: Arjen Huttema, Jellie Jongsma, Henri Scheeringa, Ieteke Beerda, Dennis Gaasendam, Doeko Berghuis. Onder v.l.n.r.: Frotie Zuidema, Ilona Sanders. Op de foto ontbreekt: Susanne Kooistra

Tennisvereniging Kollum (KTC) stunt in de Friesland Cup

di 13 september 2022 20.51 uur

KOLLUM - De Friesland Cup is een regionale competitie waarbij alle deelnemende verenigingen worden verdeeld in verschillende afdelingen en tegen elkaar strijden. Tijdens een ontmoeting tussen de clubs worden er acht wedstrijden gespeeld. Na eerder dit jaar van T.C. Dokkum en T.C. Oosterwolde gewonnen te hebben, mocht de Kollumer Tennis Club zondag de finale van de A-3 poule spelen tegen Tennisvereniging Galefjild (Hurdegaryp).

Voordat de laatste twee partijen de baan opgingen, was het 3-3, de gemengd dubbels moesten de beslissing gaan brengen. De eerste mix was met 6-3 6-2 voor Kollum en deze kwam hiermee op 4-3 voorsprong. De andere mix werd ook door Kollum gewonnen in een drie-setter, daarmee was de winst en promotie een feit. Vorig jaar heeft Kollum de B-poule gewonnen, dit jaar wint Kollum de A-3 poule en promoveert opnieuw, een stunt.

Volgend jaar mag het team van de KTC het in de A2 poule gaan proberen, de één na hoogste poule in de Friesland Cup, de KTC behoort daarmee tot de acht beste tennisclubs van Friesland.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws