7.9 °C

KV Veenwouden laat het in de eerste helft liggen tegen MN en W

ma 12 september 2022, 14.15 uur

FEANWALDEN - Zaterdag 10 september stond de eerste korfbalwedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Met enige wisselingen in de basisopstelling en nieuwe hoofdcoach B. Smit reisde KV Veenwouden 1 af naar MN en W 1 in een zonnig Hijum.

15.30 uur floot scheidsrechter A. Wiersma de wedstrijd in. MN en W ging vlot van start, door meerdere afstandschoten keek Veenwouden binnen korte tijd enigszins overrompeld tegen een 4-1 achterstand aan. Deze lijn zette zicht voort, waarbij MN en W gedurende de eerste helft scherper in de afronding was. Er werd gerust met een stand van 10-4.

De tweede helft waren de ploegen meer gelijkwaardig aan elkaar. Verdedigend had Veenwouden de zaakjes beter op orde, waardoor MN en W moeilijker tot scoren kwam. Helaas bleef het scoren ook voor Veenwouden lastig, waarbij enkele mooie kansen niet werden afgerond. Eindstand uiteindelijk 13-7 in het voordeel van MN en W.

Volgende week zaterdag staat de volgende wedstrijd op de planning. Om 15.30 uur start dan in Veenwouden de thuiswedstrijd tegen Lemmer, een tegenstander waar het afgelopen seizoen niet tegen werd gespeeld, alle kansen liggen open. Publiek is welkom.