8.6 °C

KV De Granaet weet eerste competitiewedstrijd niet te winnen

ma 12 september 2022, 10.36 uur

DOKKUM - Op zaterdag 10 september stond de eerste competitiewedstrijd van het veldseizoen op het programma! Na een paar weken voorbereiding onder leiding van de nieuwe trainer IJsbrand Maaskant, was de selectie klaargestoomd voor een nieuw seizoen. Net zoals het tweede team van De Granaet, heeft ook het eerste team een andere samenstelling van spelers dit seizoen.

Met heerlijk korfbalweer vertrokken de teams naar ROG in Groningen. Nadat het tweede hun verlies moest nemen met een eindstand van 11-10, was het de beurt aan het eerste. Om 15:30 begon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter J. Veldhuis. In het begin van de wedstrijd kwam De Granaet met 2-1 op achterstand. Met een prachtig afstandsschot van Jitze Krol werd de score weer gelijkgetrokken naar 2-2. Helaas wist ROG in het eerste deel van de wedstrijd de korf vaker te vinden dan De Granaet en werd het 9-4.

In de time-out werd benadrukt dat we meer als team moesten gaan spelen en voor elkaar moesten gaan vechten. De beide teams gingen na 30 minuten de kleedkamers in en de ruststand was 13-10. Volle goeie moed stapte De Granaet na de pauze het veld weer op! Dit werd beloond met een doelpunt van De Granaet en de stand stond op 13-11.

Nog maar een gat van twee punten om te dichten. Helaas liet ROG dit niet zomaar gebeuren en na enige tijd stonden ze zelfs zes punten voor: 21-15. De spelers van De Granaet lieten hun kop niet hangen en zetten alles op alles om deze wedstrijd alsnog te winnen. Het ging in vijf minuten tijd van 21-15 naar 21-19! Uiteindelijk stond zelfs de score van 22-22 op het scorebord. Zou het dan toch nog lukken om de punten mee naar Dokkum te nemen? Een time-out werd aangevraagd en we moesten er alles aan doen om verdedigend het koppie erbij te houden.

De laatste minuten verstreken, maar helaas wist ROG toch nog eenmaal de korf te vinden en de eindstand op 23-22 te zetten. Voor De Granaet helaas geen punten op deze prachtige zaterdag, maar voor volgende week staat dit zeker op de planning. De Granaet 1 speelt thuis om 15:30 tegen De Hoeve 1.