Account
Logo
Zoeken
8.6 °C
Zaterdag a.s. open dag in Leeuwarder rechtbank
© WâldNet

Zaterdag a.s. open dag in Leeuwarder rechtbank

di 6 september 2022, 17.32 uur

LEEUWARDEN - Op zaterdag 10 september staan in Leeuwarden de deuren van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en die van de rechtbank Noord-Nederland wagenwijd open voor al het geïnteresseerde publiek, jong en oud. De deuren zijn geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag de toga van het lijf

Heb jij altijd al willen weten hoe het er tijdens een rechtszaak aan toe gaat? Wil je het paleis of het gerechtsgebouw graag van dichtbij bewonderen of wil je weten of die toga jou ook goed staat? Heb je brandende vragen voor een rechter of wil je graag weten hoe het is om te werken bij de Rechtspraak? Kom dan vooral langs en vraag hen de toga van het lijf.

Beleef een rechtszaak

Op deze open dag worden bezoekers meegenomen in de wereld van de Rechtspraak. Er wordenverschillende zittingen nagespeeld met onder andere rechters, advocaten, verdachten en slachtoffers. Ook is er tijdens de zitting gelegenheid om vragen te stellen. Naast het bijwonen van een zitting kun je een 'celfie' maken in het cellencomplex of je laten rondleiden door het paleis of het gerechtsgebouw. Op je weg door de zittingszalen kom je rechtbanktekeningen en oude politie-uniformen tegen.

'Meet en greet' je nieuwe collega

In een speciaal ingerichte 'meet en greet' ruimte vertellen medewerkers je graag meer over hun functie en de mogelijkheden van het werken bij de Rechtspraak. "We hebben natuurlijk juridische functies als rechter en griffier, maar je kunt bij ons ook aan de slag in een niet-juridische functie. Denk bijvoorbeeld aan beveiliging, administratie of ICT." aldus de rechtbank.

Doe mee met een kinderzitting
Ook voor de kinderen is er van alles te doen! Speciaal voor de kinderen organiseren we zittingen waar ze zelf in de huid kunnen kruipen van een rechter, een verdachte of een advocaat. Ook kunnen ze op de foto in een echte toga op de stoel van de rechter, zich laten schminken als een boef of achter het stuur kruipen van een politiebus.

Meer informatie
Een van onze 'nieuwbakken' persraadsheren, Sjoerd Bakker, kwam met het initiatief voor een open dag op de proppen. Sjoerd: \"Het is de hoogste tijd om de deuren van onze monumentale panden wijd open te zetten.\" Hij vertelt er graag meer over.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
28%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
28%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!