8 °C
Libertas klopt Exstudiantes Zwolle met duidelijke cijfers
© WâldNet |  Foto: Meint de Vries

vr 2 september 2022, 9.20 uur

DAMWALD - Op verzoek van Exstudiantes werd de eerste bekerwedstrijd niet in Zwolle maar in Damwâld gespeeld. Deze wedstrijd stond gepland voor vrijdagavond. Maar dit viel tegelijkertijd met de afscheidswedstrijd van sterspeelsters Anouke Bourgonje als voetbalster bij Be Quick ’28 op het veld. Natuurlijk kon Libertas dit verzoek niet weigeren.

Nadat beide teams op het Gideon van Ligten nog tot een remise besloten, waren de kaarten nu al snel geschud in het voordeel van Libertas. Men was zowel in de eerste als in de tweede helft oppermachtig. Aan de hand van Jessie Prijs schotelde het team, dat deze keer o.l.v. stond van Sven van Dam en Ernest Verboom, de ene naar de andere mooie aanval het publiek voor.

In de 14e minuut nam Prijs na prachtig combinatievoetbal de eerste goal voor haar rekening. Luttele seconden later stond de 2-0 al op het scorebord. Een intrap van Thirza Leistra belandde via Jessie Prijs bij goalgetter Sam Bosma. En die wist wel raad met dit buitenkansje. Door doelpunten van Silke van der Wal en Thirza Leistra leek Libertas met een comfortabele voorsprong te gaan rusten. Maar in de laatste minuut van het eerste bedrijf wist Eefke Bergman de pijn van een naderende nederlaag met een doelpunt iets te verzachten.

In de tweede helft een bijna identiek spelbeeld. Een superieur spelend Libertas dat op een volwassen wijze ervoor zorgde dat de Zwollenaren nooit het gevoel kregen dat er in sporthal De Boppeslach nog iets te halen viel. Twee doelpunten van Sam Bosma en een lekkere vette punter van Josefien Slump zorgden voor een zevenklapper. Voor Exstudiantes scoorden in de tweede helft Daniël van de Veld en Rianne Bos en daarmee kwam de eindstand op 7-3. Een noviteit was het debuut van Veselina Bukina. Zij is de eerste buitenlandse die onder contract staat bij Libertas. De in Uithuizen wonende Russische keepster verving in de laatste drie minuten keepster Laura Hummel.