8.9 °C

Meeting op Wetterpark, deze bijeenkomst was wel vergund via de gemeente en verliep zonder klachten

Burgemeester gaat illegale car-meetings aanpakken

wo 10 augustus 2022 10.44 uur

BURGUM - Illegale car-meetings in de gemeente Tytsjerksteradiel zijn vanaf heden taboe. Burgemeester Gebben besloot deze maand om een beleidsregel in te stellen waarbij actief wordt toegezien op deze automeetings. Als een groep van meer dan 15 auto's bij elkaar is, dan zal de politie boetes gaan uitdelen. Met de nieuwe regels kan de politie makkelijker optreden.

De aanleiding van het nieuwe beleid zijn automeetings in het najaar van 2021 die overlast veroorzaakten. Dit waren volgens de gemeente bijeenkomsten van soms meer dan 200 auto's welke niet aangekondigd waren. Tijdens de meetings zijn er - alsnog - afspraken gemaakt met de organisatoren.

Overlast

Ondanks de afspraken zorgden de meetings volgens de burgemeester voor overlast voor de omgeving. Door de politie is er in zijn algemeenheid geconstateerd dat er deelnemers zijn die regelmatig gevaarlijk weggedrag vertonen en/of overlast veroorzaken. Door de samenscholing met vele auto's en personen die daar aanwezig zijn, kan er sprake zijn van ernstige overlast. Om deze openbare ordeverstoringen tegen te gaan, zijn de nieuwe regels opgesteld.

De regels gelden niet voor vergunde evenementen. Dan is er geen sprake van samenscholing.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet