15.6 °C

© WâldNet

Groningen Airport Eelde bereidt zich voor op boerenprotest

zo 03 juli 2022 10.50 uur

EELDE - Bij de aangekondigde protesten van de boeren op het stikstofbeleid van de rijksoverheid voor komende maandag 4 juli zijn ook luchthavens genoemd als mogelijke locatie. Groningen Airport Eelde is hierover in overleg met de politie en de Koninklijke Marechaussee. Deze laatste is verantwoordelijk voor ordehandhaving en veiligheid op Nederlandse luchthavens, zoals Groningen Airport Eelde.

Er zijn op dit moment geen concrete aanwijzingen of en wanneer er komende maandag acties zullen zijn bij de luchthaven. "Op onze website zullen wij de reizigers informeren over de actuele situatie." zo laat Groningen Airport Eelde weten.

De luchthaven zegt begrip te hebben voor de situatie waarin de boeren zich bevinden. Tegelijkertijd doet de luchthaven een beroep op de Noordelijke boeren om op de geplande actiedag, maandag 4 juli, de luchthaven te ontzien. Om haar diensten van algemeen maatschappelijk belang, zoals de inzet van de traumahelikopter, de ambulancedienst én de donorvluchten voor het UMCG te allen tijden doorgang te laten vinden, alsmede om de noordeling van zijn of haar vakantie te kunnen laten genieten.

 


Poll: Boeren willen (lucht)havens platleggen. Wat vind jij?

 
 
 
Goede zaak. Actie!  
30.8%
 
 
 
Ik begrijp het hooguit....  
15.4%
 
 
 
Overheid moet nu ingrijpen!  
53.8%
13 stemmen - poll is beëindigd

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws