7.7 °C
SC Kootstertille promoveert via nacompetitie

zo 19 juni 2022, 18.50 uur

KOOTSTERTILLE - Na keihard en intensief werken de afgelopen seizoenen is het de ploeg van Pieter Santema gelukt om te promoveren naar de 3e klasse. Waskemeer was in de finale op het veld van VV Ureterp onmachtig tegen de Tilsters. Na een 2 - 0 voorsprong in de rust liep SCK uit naar een uiteindelijke 4 - 1 overwinning!

Het begint allemaal 3 seizoenen geleden. De selectie van de toen aangetrokken trainer Pieter Santema deed het in zijn eerste jaar als trainer van de Tilsters super! De 1e plaats werd in handen genomen. Corona gooide op dat moment roet in het eten en ook het seizoen daarop werd ondanks de koppositie niet uitgespeeld. Het 3e jaar moest het dan gebeuren.

Nadat de selectie was getrakteerd op een oase aan steun, dan moet je denken aan vuurwerk, spandoeken en jeugdteams die de ploeg uitzwaaiden leek het erop of het een thuiswedstrijd zou worden. Eenmaal aangekomen in Ureterp kon dan echt de voorbereiding beginnen, met Waskemeer als tegenstander.

Om 14.30 uur kon er worden afgetrapt. De Tille was gelijk bij de les en voor Waskemeer was het zeker even zoeken. Het makkelijker spelende SCK liet er dan ook geen gras over groeien. Binnen 10 minuten had het al zomaar 1 - 0 kunnen zijn. Jouke Waaksma kreeg de trekbal aan vanaf de zijkant voor de voeten en pegelde de bal op goal. Helaas voor hem spatte de bal uiteen op de lat! Het leek 'uitstel van executie' want de Tille rook bloed. Vijf minuten later was het dan wel raak. De rechterkant werd vrijgespeeld en de voorzet die volgde werd door Jouke Waaksma nu wel binnen geschoten. Zijn droge schuiver was de keeper te machtig 1 - 0!

Het rommelde aan de kant van Waskemeer. Het liep niet en de frustraties liepen hoog op onderling. De Tille profiteerde daarvan. Kansen werden gecreëerd en het was wachten op de 2 - 0. Op het half uur kwam daar dan ook de 2e treffer. De bal werd in de 16 meter teruggelegd op de instormende Kees de Vries. De Vries twijfelde niet en met een hard schot dat nog licht getoucheerd werd liet hij de keeper andermaal kansloos 2 - 0! Waskemeer zette hier de 1e helft vrij weinig tegenover. Met de rust in zicht deed de Tille het de laatste 10 minuten van de 1e helft rustig aan. Ruststand 2 - 0

Na rust wilde Waskemeer wel maar het kon nooit echt een vuist maken. De Tille daarentegen wilden de wedstrijd op slot gooien. Op het uur leek de Tille dan ook de definitieve klap uit te delen. Frans Kuipers werd weg gestuurd aan de linkerkant. Zijn voorzet - de zogeheten trekbal - belandde voor de voeten van wederom Kees de Vries. Met de binnenkant schoot hij de bal in de hoek 3 - 0! Een mooi moment voor beiden jongens die de Tille gaan verlaten. Frans Kuipers stopt en Kees de Vries verlaat de Tille voor een aantal stappen hoger bij It Fean '58. Het leek wel klaar in Ureterp. Onmachtig bleek Waskemeer deze middag. Het werd allemaal nog mooier toen Harmen Tabak alleen op de doelman afliep. Hij schoot nog even de 4 - 0 binnen. Waskemeer deed in de laatste 10 minuten nog wat terug door een penalty in de rebound binnen te schieten 4 - 1! Echt spannend werd het niet meer. En na dik 90 minuten voetbal was het dan eindelijk zo ver. De Tille keert terug in de 3e Klasse!