Account
Logo
Zoeken
4.2 °C
Solidd Steel Structures bouwteampartner in project Afsluitdijk

Solidd Steel Structures bouwteampartner in project Afsluitdijk

wo 1 juni 2022, 15.53 uur

SUMAR - Solidd Steel Structures uit Sumar is door bouwconsortium Levvel, dat in opdracht van Rijkswaterstaat werkt aan versterking van de Afsluitdijk, gekozen als bouwteampartner. De nieuwe opdracht aan Solidd betreft een unieke installatie: de aanvaarbeveiliging van de nieuwe keersluis in Den Oever.

Solidd is verantwoordelijk voor het complete pakket: het toetsen van het definitieve ontwerp, het maken van het uitvoeringsontwerp, het produceren, assembleren, testen, installeren en het technisch integreren van de gehele aanvaarbeveiliging, inclusief aandrijving. In totaal werken binnen Solidd twintig medewerkers aan de uitvoering van deze opdracht.

Project versterking Afsluitdijk

Vanwege de stijging van de zeespiegel en het vergroten van de afvoercapaciteit wordt de Afsluitdijk versterkt om grote delen van Nederland te beschermen tegen hoogwater. Voor dit project treedt Rijkswaterstaat op als opdrachtgever. Opdrachtnemer is Bouwconsortium Levvel, dat bestaat uit BAM, Van Oord en Rebel. Levvel ontwerpt, bouwt en financiert de versterking van de Afsluitdijk en is voor 25 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud.

Derde opdracht op rij voor Solidd

Na het reviseren van de Stevin-sluisdeuren en het realiseren van droogzetschotten in de Vismigratierivier, is de aanvaarbeveiliging de derde opdracht die Solidd voor Levvel uitvoert in het project Afsluitdijk. Jan Willem Stob, algemeen directeur van Solidd: “Wij vinden het geweldig dat we – wederom op basis van een uitgekiend samenwerkingsvoorstel – zijn geselecteerd als bouwteampartner en de aanvaarbeveiliging mogen realiseren. Onze competenties op het gebied van engineering, projectmanagement, productie en montage sluiten naadloos aan op het prachtige Afsluitdijkproject. Alle ingrediënten zijn aanwezig om ook deze samenwerking weer tot een succes te maken.”

Planning werkzaamheden

Direct na de gunning van de opdracht in december 2021 is Solidd met de engineeringswerkzaamheden gestart. De installatie van de aanvaarbeveiliging staat gepland voor het derde kwartaal van 2022, wanneer wordt begonnen met het testen van de compleet nieuwe keersluis.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!