7 °C
Kampioenschap voor VV Oerterp Vrouwen 1

wo 1 juni 2022, 15.00 uur

URETERP - Op 31 Mei 2022 stond de wedstrijd Oerterp VR1 – Kollum VR1, de nummers 1 en 2 van de competitie, op het programma. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in een zeer zwaar bevochten 1-5 overwinning voor de Oerterper dames. Bij winst is Oerterp officieel kampioen van de 4e klasse zaterdag. Voor de wedstrijd was er een grote sfeeractie georganiseerd door de aanhang van “ de blauw-witten” Achteraf bleek deze net zo mooi te zijn als de wedstrijd zelf. Beide teams lieten vermakelijk voetbal zien en aan beide kanten van het veld werden kansen gecreëerd.

De eerste grote kans was voor Kollum, de razendsnelle linksbuiten kwam alleen op keepster Wianne Poelman af maar was niet in staat Wianne, die dit seizoen in 18 wedstrijden slechts 7 doelpunten tegen kreeg, te passeren. Een aantal minuten voor rust was het Oerterp dat de score opende via topscorer Maxime de Vries. Na een lange bal van aanvoerster Marijke de Vries ging Maxime om de keepster van Kollum heen en rondde ze af.

Aan alles was te merken dat na de openingstreffer, de druk van de kampioenswedstrijd er af was. Het goede combinatiespel van dit seizoen kreeg weer vorm waardoor de koplopers weer lieten zien waarom ze op deze positie staan.

Een kwartier na rust was het wederom Maxime, die op aangeven van spits Kelly IJpenga alleen op de keepster van Kollum af wist te stormen. Zoals al 35 keer eerder dit seizoen, wist ze de bal in het doel van de tegenstanders te werken.

De linksbuiten van Oerterp ging daarna gretig op zoek naar haar hattrick die ze dan tien minuten later ook wist af te dwingen. Op aangeven van Esther Zandberg kwam ze voor de derde keer deze wedstrijd alleen op de keeper af en wist ze deze wederom te passeren.

Vlak na de 3-0 ging Kollum achterin in de fout na goed doorzetten van Kelly IJpenga die daardoor alleen op het doel af kon en koelbloedig afrondde. Hiermee zette ze tevens de eindstand van 4-0 op het scorebord.

Beide teams wisten nog een aantal kansen te creëren maar kwamen de laatste 20 minuten niet meer tot scoren. Na het eindsignaal van scheidsrechter S. Marinus klonk een luid gejuich op sportpark de Griene Greide van zowel speelsters als supporters.

Na felicitaties van de speelsters en leiding van Kollum werden door VV Oerterp voorzitter van den Boogaard medailles uitgereikt en ontvingen alle speelsters een bos bloemen van trouwe supporter Jochum. Tot slot tilden aanvoersters Marijke de Vries en Ilse Hofstee de kampioensschaal omhoog en kon het feest beginnen.

Opstelling Oerterp: Wianne Poelman, Marjan Havinga (45. Maaike Walinga), Renée van der Meer, Ilse Hofstee, Simone van den Belt (55. Tineke Veenstra), Esmee Terlage (45. Marjet Poutsma), Esther Zandberg, Marijke de Vries, Maxime de Vries, Nathaly Wagenaar (45. Kelly IJpenga) Nina Nijmeijer (55. Sanne Doeland).