Account
Logo
Zoeken
7.1 °C
TFS/DOW/Wêz Handich verliest derby

TFS/DOW/Wêz Handich verliest derby

ma 23 mei 2022, 10.10 uur

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Eén van de vervelende aspecten van het schrijven van sportverslagen is dat de clichés vaak waar blijken. Neem zo het alom bekende “sport is emotie”. Het gevoel dat loskomt bij het door ons allen geliefde spel waarbij twee verschillende achttallen de bal door de korf proberen te gooien doet overwegend vriendelijke mensen zowel fysiek als verbaal de grens van het sociaal geaccepteerde toelaatbare opzoeken, maar dat maakt sport juist zo indrukwekkend en entertainend.

Toen de selectiespelers van TFS/DOW/Wêz Handich de Opender enclave van OKO/BIES het sportcomplex in Drachtstercompagnie zagen betreden waren beide helften van deze streekderby bewust van de belangen op zaterdag 21 mei 2022. Zowel de Friezen als de Groningers beschikten al enkele weken niet meer over de smaak der overwinning en hadden daardoor de mentale omslag moeten maken van promotiekorfbal in de zaal naar degradatiekorfbal op het veld.

Op basis van de resultaten voor het zaalseizoen had TFS/DOW/Wêz Handich één punt meer dan OKO/BIES. Desondanks bevonden beide teams met de klasseringen voorafgaand aan het duel zich op een plaats die zou leiden tot (in)directe degradatie. Overigens waren twee van de vijf punten van de Drachtstercompagnie/Eastermar/Rottevalle-combinatie afkomstig uit Opeinde, waar destijds met 18-24 werd gewonnen.

Bij de Ferwerda-formatie was één wijziging doorgevoerd ten opzichte van de nederlaag tegen Juventa: Teun Zuiderveld kreeg een basisplaats ten faveure van Hessel van der Heide. Om 16:30 uur floot scheidsrechter H. Schuitema voor het startsignaal van wat een intense wedstrijd zou worden. OKO/BIES schoot uit de startblokken en produceerde in de openingsfase drie doelpunten waar TFS/DOW/Wêz Handich enkel een zuiver schot van Anne Zuiderveld tegenover kon zetten. Aan de hand van diens broer Teun Zuiderveld en een regelmatig trefzekere Teije Frits Benedictus kwam de ploeg van fungerend hoofdcoach Harold Jellema langszij.

In de daaropvolgende fase wist geen van beide teams uit te lopen, waardoor het verschil vanaf 4-4 tot de ruststand van 10-10 nooit groter dan één was. Het spel was zowel onder de korf als aan de buitenkant uitermate fysiek en dit leidde meer dan eens tot kleine opstootjes waarbij de klappen voornamelijk op verbale wijze werden uitgedeeld. Niet enkel de spelers maar ook de coach van de tegenstanders liet nadrukkelijk zijn aanwezigheid merken en stelde zelfs voor om na de wedstrijd één van onze heren “een klap te geven”, maar - zoals op basis van zijn merkwaardige schwalbe op een ander moment al kon worden voorspeld - heeft hij na het laatste fluitsignaal geen fysieke daad bij deze opmerkelijke woordkeuze gevoegd.

In de rust werd het tactische plan van coach Jellema op een aantal plaatsen bijgesteld en zodoende werd met voldoende vertrouwen de wedstrijd geresumeerd om de speeltijd vol te maken. Waar OKO/BIES de eerste minuten van de eerste helft de bovenliggende partij was, waren de rollen nu omgedraaid. Onder aanvoering van de gebroeders Zuiderveld liepen de blauwhemden uit naar een 14-11 voorsprong die vertrouwen gaf voor het restant van de tweede helft. Echter vonden hierna twee gebeurtenissen plaats die chronologisch gezien in elkaars nabijheid tot stand kwamen.

TFS/DOW/Wêz Handich was genoodzaakt om te wisselen doordat de uitstekend spelende Teije Frits Benedictus een enkelblessure opliep, terwijl OKO/BIES juist baat had bij een wissel door Wiljan Snip na langdurig blessureleed weer minuten te laten maken. Zo doende vocht de hekkensluiter met Snip in de gelederen en als directe tegenstander van voormalig teamgenoot Anne Zuiderveld zich terug na een 16-14 achterstand te hebben moeten incasseren.

Op 18-18 straalden beide achttallen uit nog volop te geloven in een plaats aan de juiste zijde van het scorebord, waardoor de wedstrijd nog altijd op het scherpst van de snede werd afgewerkt. OKO/BIES was twee keer trefzeker van afstand, maar werd gecounterd door een vlotte goal van Marije Nijboer die de stand op 19-20 bracht. Vervolgens dwong de uitploeg via een lange aanval waarin vakkundig gebruik werd gemaakt van het reboundoverwicht de thuisploeg tot het nemen van risico’s.

Een poging tot onderscheppen leidde uiteindelijk tot een strafworp voor de Opendenaren, welke – na een Friese time-out – koelbloedig werd afgerond door een speelster van OKO/BIES. Met een laatste doelpunt besloot de uitploeg de wedstrijd, waardoor de vreugde aan de ene zijde kon worden afgewogen tegen de teleurstelling aan de andere kant.

Alhoewel het verdriet na het verlies bij deze wedstrijd gerechtvaardigd is, zal de knop wederom om moeten voor TFS/DOW/Wêz Handich. Met nog drie wedstrijden en de \'veilige streep’ op slechts één punt afstand bestaan nog voldoende mogelijkheden om dit seizoen goed af te sluiten en lijfsbehoud veilig te spelen. Deze missie begint volgende week in Ruinerwold, waar gedeeld koploper KIOS de tegenstander zal zijn. Een uitgelezen mogelijkheid om twee vervelende reeksen te beëindigen. Ten eerste uiteraard de huidige reeks nederlagen die al enige tijd stand houdt, maar daarnaast ook het aantal verliespartijen tegen KIOS.

De vechtlust die tegen OKO/BIES is getoond zal ook in Drenthe noodzakelijk zijn om een goed resultaat binnen te slepen. Zondag 29 mei zal scheidsrechter H. Jonkers om 15:30 uur voor het startsignaal fluiten. De steun van onze fanatieke supportersschare zal met open armen worden ontvangen!

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18%
Geen mening  
27.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen