14.4 °C

TFS/DOW/Wêz Handich mist scherpte in Hardenberg

ma 16 mei 2022 15.00 uur

ROTTEVALLE - Op zaterdag 14 mei 2022 stond voor het eerste team van TFS/DOW/Wêz Handich de uitwedstrijd tegen Juventa op het programma. De geelhemden uit Hardenberg boeken al het hele veldseizoen solide resultaten en bezetten daardoor ook de derde plaats in de competitie. Daarnaast wist Juventa in de zaalcompetitie voor het eerst in haar geschiedenis naar de Overgangsklasse te promoveren.

De recente resultaten en de positie van TFS/DOW/Wêz Handich leveren momenteel niet eenzelfde opgewektheid op, zelfs met een roze bril levert de hervatting van het veldseizoen geen rooskleurig gevoel op. Na het zinderende zaalseizoen verloor de equipe van Jan Jouke Flokstra en Harold Jellema op kansloze wijze van mededegradatiekandidaat AKC en op deze zonnige zaterdag was ook de winst tegen Juventa snel buiten handbereik.

In de basisacht waren twee wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de wedstrijd tegen AKC: Teije Frits Benedictus speelde op de plaats van de afwezige Teun Zuiderveld en Hessel van der Heide startte aangezien Pieterroel Bouwmeester niet geheel fit was. Aan de hand van een loepzuivere Betty Jansma schoot de Ferwerda-formatie uit de startblokken, resulterend in een vroege 2-4 voorsprong. Juventa - waar trainer/coach Martin Kamphuis deze week per direct afscheid nam - greep langzaam maar zeker het initiatief in de wedstrijd en zou dit in het vervolg niet meer loslaten. Op het digitale scorebord werd dit lichte overwicht binnen de lijnen via een afstandstreffer vertaald naar de eerste voorsprong voor de thuisploeg (7-6). In de laatste minuten voor rust werd de marge verviervoudigd door een aantal rake afstandstreffers, waardoor de stand gedurende de pauze 12-8 bedroeg.

De conclusie tijdens de pauze was dat het combinatiespel van de samenwerkende verenigingen op niveau was, maar dat de afronding te wensen overliet. Het Friese doelpuntenprobleem kwam niet enkel door het gebrek aan rake schoten, maar ook door een aantal gemiste strafworpen en kleine kansen. Juventa speelde niet per definitie “een mooier spelletje”, maar was ongecompliceerder en effectiever dan de uitploeg.

De goede ambities die tijdens de rustbespreking werden uitgesproken verdwenen snel als sneeuw van de zon, aangezien Juventa de voorsprong direct uitbreidde naar vijf doelpunten. Vervolgens was de thuisploeg in staat om de wedstrijd rustig uit te spelen met een sterke reboundpositie als uitgangspunt van iedere aanval.

Aan de intenties van de Drachtstercompagnie / Eastermar / Rottevalle-combinatie lag het niet, maar het bleek een dag waarop het zou lukken. Ook verdienstelijke invalbeurten van Pieterroel Bouwmeester, Johan Zandstra en Emma van Holsteijn konden hier geen verandering in brengen. Arbiter W. Spenkelink gaf op 21-15 het eindsignaal nadat de spelvreugde al enige tijd uit de wedstrijd was geslopen.

Voor TFS/DOW/Wêz Handich wordt het tijd om het schip te rechten, aanstaande zaterdag komt concurrent OKO/BIES op bezoek in Drachtstercompagnie. De Opendenaren kennen een soortgelijk seizoen als ons vlaggenschip (sterke zaalcompetitie met een verlies in de play-offs en een teleurstellend veldseizoen) en staan op de laatste plaats met slechts vier behaalde punten. De uitwedstrijd werd overtuigend met 18-24 gewonnen en dat biedt perspectief voor aanstaande zaterdag. De wedstrijd zal om 16:30 uur van start gaan in Drachtstercompagnie en zal onder leiding staan van scheidsrechter H. Schuitema, publiek is zoals altijd van harte welkom.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws