Account
Logo
Zoeken
Zoeken
2.4 °C

Koningsdag ook in Oeganda groot succes

do 28 april 2022 12.00 uur

DOKKUM - Niet alleen in Nederland werd Koningsdag gevierd, maar ook in Oeganda! Zo werd het Wilhelmus gezongen, typisch Hollandse spelletjes gespeeld en kregen de kinderen daar Nederlandse vlaggetjes op hun wangen. Dit allemaal onder leiding van Team Dokkum

Teak Dokkum

Juf Marja, juf Mariëlle, juf Frouckje, meester Sil en juf Sanne vormen samen het team. Ze komen van de Nynke van Hichtumschool en Burgerschool in Dokkum. In de meivakantie vertrokken zij naar Oeganda. Niet alleen om daar Koningsdag te vieren, maar om daar te helpen en een samenwerking op te zetten. Ze willen leerlingen uit Nederland met leerlingen uit Oeganda in contact brengen zodat ze van én met elkaar kunnen leren.

Koningsdag

De dag begon met het zingen van de volksliederen, eerst het Oegandese en daarna het Nederlandse. Met vlaggetjes op de wangen en oranje slinger om hun nek leerde de kinderen van Team Dokkum de Hokey Pokey, een minidisco-liedje.

Daarna was het tijd voor spelletjes. Op het sportveld gingen de kinderen typisch oud Hollandse activiteiten doen. Eierlopen, zaklopen, spijkerpoepen, blikgooien en elastieken, alles kwam voorbij.

Toekomstige samenwerking

Het team van meesters en juffen hadden ook oude laptops meegenomen voor de kinderen. Zo kunnen de kinderen daar in contact komen met de kinderen uit Nederland. Ze kunnen de kinderen, ondanks de grote afstand, toch samen met elkaar leren.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....