Account
Logo
Zoeken
5.4 °C
Ameland: lintje voor Jaap de Boer
Foto: gemeente Ameland

Ameland: lintje voor Jaap de Boer

di 26 april 2022, 12.13 uur

HOLLUM - Amelander Jaap de Boer uit Hollum (20 september 1947) werd dinsdag verrast met een Koninklijke onderscheiding. In het bijzijn van dierbaren ontving hij deze onderscheiding uit handen van burgemeester Leo Pieter Stoel. De heer De Boer mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Al tijdens zijn loopbaan als directeur van Openbare Basisschool de Schakel ontplooide de heer De Boer vele vrijwillige activiteiten. Vanaf 1972 zette hij zich jarenlang in voor Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Ameland en was hij voorzitter van het Interkerkelijk Zangkoor Hollum. Daar kwam in 1974 (tot heden) de vrijwillige activiteiten voor de Doopsgezinde Gemeente Ameland bij. Hij leidde de zondagsschool, was voorzitter van de culturele commissie en is lid van bazarcommissie.

Vanaf 1985 was de heer De Boer bij Sportclub Amelandia betrokken als trainer van het jeugdvolleybalteam en tot 2000 als lid van de tenniscommissie. Bij het Vocaal ensemble Vocalis is Nes bekleedde hij vanaf 1990 verschillende functies en is hij nog steeds actief als contactpersoon voor de organisatie van het korenfestival Frisia Cantat. Daarnaast werkt hij al vanaf 2005 als suppoost bij de Kunstmaand en bekleedt de heer De Boer vanaf 2009 diverse functies bij Stichting Amelander Musea. Hier zet hij zich in voor het collectebeheer en de digitalisering van de verschillende aangesloten organisaties. Daarnaast is hij vrijwilliger bij Stichting De Ouwe Mie en de Stichting Paardenreddingboot Ameland. Hij verzorgt de weekendopenstellingen, rondleidingen en begeleidt de demonstraties.

Vanaf 2010 zien we hem ook bij diverse evenementen als verkeersregelaar. Onder andere bij het Rondje Ameland, de Paardenmarathon, sportevenementen en kofferbakverkopen zorgt hij er mede voor dat het verkeer veilig zijn weg kan vervolgen.

Dit indrukwekkend scala aan activiteiten laat zien dat de heer De Boer zich gedurende lange tijd heeft ingespannen ten bate van de Amelander samenleving. Burgemeester Leo Pieter Stoel: “We zijn Jaap de Boer enorm dankbaar voor zijn inzet voor onder andere het Amelander gemeenschap. Daarom zijn we blij dat hij hiervoor geëerd is met deze koninklijke onderscheiding”.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!