Account
Logo
Zoeken
4.4 °C
Ruim 1000 bezoekers op voorjaarsmarkt De Westereen
Ruim 1000 bezoekers voorjaarsmarkt de Westereen

Ruim 1000 bezoekers op voorjaarsmarkt De Westereen

za 23 april 2022, 12.02 uur

DE WESTEREEN - Ruim 1000 bezoekers kwamen vrijdag af op de voorjaarsmarkt georganiseerd door basisscholen It Pompeblêd en De Boustien in De Westereen. De markt was aansluitend aan de sponsorloop waarbij alle kinderen liepen voor hun goede doel, namelijk het vergroenen van de pleinen rondom de scholen. Alle opbrengsten van deze dag gaan volledig naar dit doel.

Sponsorloop

In de ochtend begonnen alle leerlingen met het Koningsdagontbijt, daarna waren de Koningsspelen. Om 12.15 uur liepen de jongste groepen de sponsorloop, om 12.45 uur volgde de bovenbouw. Ze liepen in een lekker zonnetje, aangemoedigd door ouders, verzorgers en pakes en beppes, zoveel mogelijk rondjes om het bedrag zo hoog mogelijk te laten eindigen.

Voorjaarsmarkt

Om 16.00 uur begon de voorjaarsmarkt. Er was, onder andere, een ruim aanbod van bloemzaad en tuinbloemen. Daarnaast waren er kunstwerken te koop, gemaakt door de leerlingen van beide scholen. Er kon genoten worden van suikerspinnen, poffertjes en broodjes hamburger en met het draaiend rad waren leuke prijzen te winnen.

"Wat een mooie dag was dit! Geweldige sfeer, een goede opkomst en alleen maar positieve reacties, we hebben genoten," aldus Nanne Klompstra en Judith Bosch, directeuren van De Boustien en It Pompeblêd.

Fan stien nei Grien

Het komend half jaar wordt het terrein rondom Multifunctioneel Centrum (MFA) De Hege Seis grondig aangepakt. In een groene omgeving, waar het heerlijk is om te verblijven, kunnen dorpsbewoners elkaar straks ontmoeten. Het dorpsplein zorgt zo voor een laagdrempelige opstap naar het gebruik van de voorzieningen en meer betrokkenheid bij de omliggende (sport)verenigingen. Door het terrein te vergroenen ontstaat er een beter klimaat rondom én in het gebouw. Zo ontstaan er schaduwplekken, wordt regenwater beter opgenomen en ontstaat er meer biodiversiteit in de vorm van vogels en insecten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
22.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'