Account
Logo
Zoeken
10 °C

Archieffoto

Drama-serie op Viaplay: 'De Jacht op Jasper S.'

di 12 april 2022, 11.00 uur

ALDWALD - Er komt een drama-serie over de moord op Marianne Vaatstra. Het wordt een thriller in 'Nordic Noir-stijl'. Scandinavië staat bekend om de vele populaire drama-series die er geproduceerd zijn. Viaplay is bovendien ook van oorsprong een Zweedse onderneming. De titel wordt: "De Jacht op Jasper S.' en de productie is in handen van Pupkin.

Het wordt één van de eerste Nederlandse Nordic Noir series, geïnspireerd op één van de meest geruchtmakende moordzaken in de Nederlandse geschiedenis. De serie wordt geproduceerd door showrunner Willem Bosch en creative producer Pieter Kuijpers ('The Spectacular', 'Riphagen'), onder leiding van Kennard Bos, Executive Producer Scripted Content bij Viaplay. Wie de hoofdrollen zullen gaan vervullen, wordt later bekend gemaakt.

Complottheorieën

'De Jacht op Jasper S.' portretteert de zoektocht naar de dader van een moord die veel teweegbracht in de samenleving. Het laat zien hoe Nederland voor het eerst werd geconfronteerd met hardnekkige complottheorieën, aangewakkerd door sociale media. De misdaad bleef jaren onopgelost. Uiteindelijk werd de zaak als één van de eerste in Nederland opgelost met behulp van DNA-bewijs.

Willem Bosch, showrunner bij Pupkin: "Al ruim tien jaar onderzoek ik het idee om van de zoektocht naar Jasper S. een serie te maken. Ik heb de serie altijd voor me gezien als een oer-Hollandse Nordic Noir, dus wie is dan een betere partner dan het van oorsprong Zweedse Viaplay."

 

Poll: Ga jij de serie kijken?

Ja  
50%
Nee  
50%
42 stemmen - poll is beëindigd

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer