Account
Logo
Zoeken
4.8 °C
© WâldNet

Brandweerman op de fiets langs spoor om brand te blussen

zo 20 maart 2022, 16.20 uur

TYTSJERK - Een brandweerman van de brandweerpost van Gytsjerk rukte zondagmiddag per fiets uit naar een bermbrand. Er was namelijk brand gesticht in de bosschages langs het spoor en de plek was alleen langs het spoor te bereiken.

Het brandje was ontdekt door twee medewerkers van de Marechaussee. Zij zagen flinke rookontwikkeling langs het spoor en besloten de brandweer te bellen. Op dat moment was nog niet duidelijk wat er in brand stond.

De brandweerploeg van Gytsjerk kwam omstreeks 15.30 uur ter plaatse bij het treinstation in Hurdegaryp. Daar werd besloten om per fiets langs het spoor in actie te komen. De Marechaussee had namelijk fietsen bij zich. De bevelvoerder ging samen met de Marechaussee naar de plek des onheils. Het treinverkeer werd vanwege hun veiligheid een halfuur stilgelegd.

Uiteindelijk bleek alles mee te vallen. Er was op zo'n 500 meter afstand van het treinstation brand gesticht tussen het spoor en een meertje. De brandweer kon het vuur uitstampen en er is nog een flesje water gebruikt om de zaak af te blussen. Daarna keerde het duo terug naar het treinstation.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.3%
Nee  
55.6%
Maakt me niet uit  
18.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!