Account
Logo
Zoeken
3.7 °C
Man 'verzamelt' ploertendoder, taser en vlindermessen: 60 uur werkstraf
© WâldNet

Man 'verzamelt' ploertendoder, taser en vlindermessen: 60 uur werkstraf

di 8 maart 2022, 14.45 uur

LEEUWARDEN - In de zoektocht naar een wietplantage trof de politie in plaats daarvan aan in de woning van een Hurdegarypster (37) een voorraadje verboden wapens aan. Het maakte deel uit van een verzameling, beweerde de man op de zitting van de politierechter.

Taser en bivakmuts

De politie verkeerde in de veronderstelling dat er hennep werd geteeld in de woning van de Hurdergarypster. Er werden geen wietplantjes gevonden, wel stuitten de agenten in de slaapkamer op een stroomstootwapemn, een ploertendoder en twee grote vlindermessen. De taser lag in een koffer, samen met een bivakmuts.

“Het waren hebbedingen”

De verdachte bezwoer rechter Marja Noorman dat hij absoluut geen snode plannen had. De wapens maakten deel uit van een verzameling. “Het waren hebbedingen, niet om iets mee te gaan doen”. “Een gekke verklaring”, vond officier van justitie Sanne Neelis. “Een vlindermes lag opengeklapt in de slaapkamer. Het zijn enorme messen”.

Vlindermessen besteld via Wish

Advocaat Klaas Wielenga nam het op voor zijn cliënt: “Ik schat hem niet in als een persoon die overvallen pleegt”. De Hurdergarypster is eerder veroordeeld voor verboden wapenbezit. Daar had hij niet bij stilgestaan, bekende hij. “Het is gewoon dommigheid van mij”. De vlindermessen had hij “gewoon besteld” via de internetsite Wish.

“U moet iets anders gaan verzamelen”

De man liep in een proeftijd, er hing hem een voorwaardelijke celstraf van een maand boven het hoofd. De rechter zette de helft van de vrijheidsstraf om in een werkstraf van 60 uur. Voor het verboden wapenbezit kreeg de Hurdegarypster eveneens een werkstraf van 60 uur. “U moet gewoon iets anders gaan verzamelen, u moet dit soort dingen niet meer doen”, waarschuwde de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!