Account
Logo
Zoeken
13.4 °C
Inzamelingsactie Oekraïne ook in Drachten

Inzamelingsactie Oekraïne ook in Drachten

do 3 maart 2022, 10.05 regionaal

DRACHTEN - De inwoners van Oekraïne leven op dit moment in een noodsituatie, in een oorlog. Hun leven staat letterlijk op zijn kop. Aankomende vrijdag en zaterdag wordt op verschillende locaties in Friesland een inzamelingsactie georganiseerd.

Vanuit JCI Nederland, een netwerkorganisatie van jonge ondernemende mensen, is het initiatief ontstaan om benodigde middelen in te zamelen (denk hierbij aan medische hulpgoederen en hygiëne producten etc.) als hulp voor deze humanitaire ramp. Kom in actie en help mee!

JCI Friesland en JCI Sneek sluiten aan bij deze landelijke actie. Ook vanuit Drachten komt hulp. Vrijdag 4 en zaterdag 5 maart worden goederen ingezameld op de locaties Drachten, Sneek en Leeuwarden.

Locatie Drachten, de Kiel 14, 9206 BG
Locatie Sneek, Zwolsmanweg 5, 8606 KC
Locatie Leeuwarden, Foeke Sjoerdswei 4, 8914 BH

Er worden goederen ingezameld op vrijdag 4 maart van 12.00 - 18.00 uur en zaterdag 5 maart van 10.00 - 18.00 uur.

JCI richt zich op de inzameling van medische hulpgoederen, hygiëne producten en lang houdbare producten. Bij medische hulpgoederen kun je denken aan EHBO Dozen, kompressen, ontstekingsremmers, paracetamol, pleisters en verband. Hygiëne producten allesreiniger, batterijen, deodorant, handdoeken, handgel, luiers, maandverband, mondkapjes, ondergoed, tampons, tandenborstels, tandpasta, vochtige doekjes, wasmiddel en zeep. Verder is er nodig: babyvoeding, bloem, energierepen, flesjes water, koffie, pasta, rijst, suiker, thee en voedsel in blik.

Ondernemers helpen mee. In Drachten zamelt Judith Schroor vanuit een pand goederen in. In Leeuwarden stelt Roald Smidt (Bureau Schmidt) zijn pand ter beschikking, en in Sneek Steven Boersma van Leonardo Yachting. Ondernemers of particulieren die willen samenwerken of grote partijen willen doneren, kunnen contact opnemen met de organisatie via Elina Veenstra 06-40 53 06 77.

Vanuit Drachten, Leeuwarden en Sneek brengen we de goederen naar centrale punten van JCI in Nederland. Vanuit de centrale inzamelpunten worden de goederen vervolgens overgebracht naar Slowakije en/of Polen. "We doen dit in samenwerking met JCI Slowakije en JCI Polen. Vanuit daar zullen de goederen uiteindelijk de grens overgebracht worden naar de inwoners van de Oekraïne. Daarnaast worden er mogelijkheden onderzocht om met bestaande stichtingen zoals het Rode Kruis of stichting Humanity de goederen op plaats van bestemming te krijgen." aldus Elina Veenstra.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws