11.6 °C
© Jochem Wiersma

CvdK Brok bezoekt radioprogramma van Ds. Ton in Dokkum

wo 02 maart 2022 22.55 uur

DOKKUM - Woensdagavond was de Commissaris van de Koning in Fryslân de heer Brok op bezoek in de Christelijke Gereformeerde kerk De Oase in Dokkum.

Hij was daar te gast in het muziekprogramma Muziek voor iedereen, dat wordt gepresenteerd door dominee Ton van der Wekken van de CGK Dokkum.

Toen vanwege het uitbreken van het Coronavirus de kerken de deuren op de zondag moesten sluiten, werden er bij veel kerken naar oplossingen gezocht om de kerkleden zondags toch te bereiken.

Kerkdiensten werden met beeld gestreamd, wat bij veel kerken begon door gebruik te maken van webcams en mobiele telefoons. Dit groeide al snel uit tot complete kerk TV installaties met bestuurbare camera's die werden geïnstalleerd.

Zo ook bij De Oase Dokkum. Echter ging men hier iets verder. Zo opperde dominee Ton van der Wekken het idee om wekelijks op de woensdagavond een muziekprogramma vanuit de kerk te presenteren met daarin muziek, een korte overdenking en een gast. Dit programma is te beluisteren via Kabel Noord en de Kerkomroep.

Gemeenteleden en luisteraars kunnen verzoeknummers opgeven en direct vanaf het begin voorzag dit in een grote behoefte. Elke week is het programma helemaal gevuld met verzoeknummers die worden opgegeven.

Het is elke week weer een uitdaging om gasten te vinden, maar het lukt Ds. Ton iedere keer weer om nieuwe gasten te strikken die live aanwezig zijn of via de telefoon worden geïnterviewd. Zo variëren de gasten van een wijkagent, burgemeester, mensen uit Israël, tot lijsttrekkers in Den Haag aan toe.

En vanavond ontving Ton van der Wekken wel een heel bijzondere gast, namelijk de Commissaris van de Koning in Fryslân de heer Brok. Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid werd het muziekprogramma ook met beeld via YouTube uitgezonden.

Nu de kerken weer toegankelijk zijn heeft dominee Van der Wekken aangegeven de uitzendingen straks om de week te gaan doen. De uitzending van vanavond was de 87e MVI. Er waren twee momenten ingelast waarin de dominee een gesprek had met de heer Brok. Naast twee verzoeknummers van de heer Brok werd ook het lied Prayer for Ukraine ten gehore gebracht vanwege de situatie in de Oekraïne. De CGK in Dokkum heeft nauwe contacten met Oekraïnse Roma's die voor zover het kan, elk jaar worden bezocht door kerkleden uit Dokkum.

FOTONIEUWS
        

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws