Account
Logo
Zoeken
4.9 °C
Verdachte: meppen met buizen op auto pizzakoerier kwam door groepsdruk
© WâldNet

Verdachte: meppen met buizen op auto pizzakoerier kwam door groepsdruk

wo 2 maart 2022, 12.35 uur

LEEUWARDEN - Met stalen buizen en stokken was een 21-jarige inwoner van Harkema begin februari 2019 samen met vier maten de auto van een pizzakoerier te lijf gegaan. Door pizza’s te bestellen had de groep het bestelautootje naar een woning aan de Legeloane in Augustinusga gelokt.

Vuist in het gezicht

De pizzakoerier kreeg de schrik van zijn leven, toen hij belaagd werd door vijf mannen die met stalen buizen en stokken op zijn auto begonnen te slaan. De zijspiegels en de ruit aan de passagierskant sneuvelden. De bezorger zou ook een vuist in het gezicht hebben gekregen. De Harkemaster had met een stok een ster in de voorruit van de VW Caddy geslagen.

'De groepsdruk'

Het was vooral 'de groepsdruk' geweest die had gemaakt dat hij had meegedaan aan het molesteren van de bezorger en het bestelautootje, vertelde de Harkemaster woensdag aan rechter Mathieu van Linde. Hij zou van tevoren niet hebben geweten wat zijn maten van plan waren.

Pizza's op verkeerde adressen

Toen een van de jongens een paar stalen buizen uit de buddyseat van zijn brommer haalde, ging er een lichtje branden. "Ik dacht, dit gaat waarschijnlijk geen praten worden". Zijn kameraden hadden een week eerder een aanvaring gehad met een paar koeriers van dezelfde pizzeria. Ze hadden al een paar keer pizza’s op een verkeerd adres laten bezorgen, toen ze besloten om een pizzakoerier te grazen te nemen.

Glassplinters in gezicht

De koerier, een Syrische vluchteling, heeft doodsangsten uitgestaan. De man had glassplinters in zijn gezicht gekregen. Bij de straftoemeting hield de rechter er rekening mee dat de Harkemaster afstand heeft genomen van de andere leden van de groep. En het was volgens Van Linde wel duidelijk dat de verdachte zich schaamde. De Harkemaster kreeg een werkstraf van 60 uur.

Zaken geseponeerd

Twee andere verdachten zijn al voor de rechter geweest, twee zaken zijn geseponeerd. Een verdachte is door de kinderrechter veroordeeld. Een 21-jarige Surhuistervener kreeg in februari vorig jaar een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur. Hij moet eind maart terechtstaan omdat hij omdat hij in oktober vorig jaar de eigenaar van een andere pizzeria in Surhuisterveen heeft neergestoken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Asociale rijder (30) opgepakt in Twijzel

Asociale rijder (30) opgepakt in Twijzel




regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding





regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum