Account
Logo
Zoeken
6.8 °C
Man (59) doet valse 112-meldingen en bedreigt familieleden

Man (59) doet valse 112-meldingen en bedreigt familieleden

di 1 maart 2022, 15.15 uur

LEEUWARDEN - Een 59-jarige inwoner van Wierum is wegens bedreiging van familieleden en het onterecht bellen van alarmnummer 112 door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur waarvan de helft voorwaardelijk. De man mag geen contact opnemen met zijn zus en zijn zwager en hij mag zich niet vertonen in de straat waar ze wonen.

Valse meldingen bij 112

De Wierumer is met zijn familie in een conflict verwikkeld om het overlijden van zijn moeder en de erfenis. Op de zitting zei hij dat zijn zus en zwager zijn leven “totaal hebben verwoest”. Dat hij valse meldingen had gedaan bij 112 - hij had meermaals gebeld dat ergens een auto te water was geraakt - was omdat hij de pee in had op de politie.

Dodelijk ongeval

De politie had hem uit het verpleeghuis verwijderd waar zijn moeder verbleef. Ten overstaan van een hoofdagent had hij gedreigd zijn zwager aan te rijden, waarbij hij verwees naar een dodelijk ongeval in Dokkum in 2016. Een toen 83-jarige Dokkumer had zijn 80-jarige buurman doodgereden. Ook had de Wierumer zijn zus en zwager rechtstreeks met de dood bedreigd.

Mediation

Advocaat Jan Boksem had het Openbaar Ministerie (OM) verzocht om te proberen de zaak middels meditation tot een oplossing te brengen. Dat verzoek bleek de officier van justitie niet bereikt te hebben. Boksem dat de gedragingen zijn cliënt vooral “een schreeuw om aandacht” waren. “Hij voelt zich telkens in de kou gezet”.

Locatie- en contactverbod

Het zat de verdachte duidelijk erg hoog. Op de zitting ging hij door met het strooien van verwijten richting zijn zus en zwager. Dat hij ze met de dood had bedreigd gaf hij ruiterlijk toe. “Dat vind ik wel zorgelijk”, merkte de rechter op. Aan het locatie- en contactverbod koppelde Joha een week hechtenis per overtreding, met een maximum van zes maanden, met een proeftijd van twee jaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten


regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.5%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.4%
Geen mening  
28.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!