Account
Logo
Zoeken
4 °C
Drie aanhoudingen na schietpartij in Feanwâlden
© WâldNet

Drie aanhoudingen na schietpartij in Feanwâlden

vr 25 februari 2022, 13.52 uur

FEANWALDEN - De politie heeft vrijdag in totaal drie aanhoudingen verricht na een schietincident en de vondst van een hennepkwekerij in de Suvelstrjitte in Feanwâlden. Dat heeft de politie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

De politie kreeg donderdagnacht rond 2.55 uur een melding van een poging tot inbraak in een bedrijfspand, waarbij ook zou zijn geschoten. In dit bedrijfspand werd later een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 600 planten.

Op dit moment gaat de politie er vanuit dat er meerdere voertuigen, waaronder een wit busje, en meerdere personen betrokken zijn geweest bij de inbraak. Dit witte busje is even later die nacht op de A31, bij de Afsluitdijk, gesignaleerd. Agenten wisten het busje in Noord-Holland, op de N307 bij Zwaag, tot stoppen te dwingen.

Eerste aanhouding

De bestuurder, een 21-jarige man uit Hoorn, is hier aangehouden. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het schietincident en de poging tot inbraak. Het voertuig waarin de verdachte reed, is in beslag genomen en deze wordt onderzocht. De verdachte zit vast en hij wordt verhoord.

Onderzoek

In de omgeving van het bedrijfspand hebben agenten buurtonderzoek verricht en zij hebben ook camerabeelden veiliggesteld. Uit onderzoek moet blijken wie er heeft geschoten en of er meer personen betrokken zijn geweest bij het incident.

Hennepkwekerij met 600 planten

Tijdens het onderzoek in het bedrijfspand aan de Suvelstrjitte vonden agenten goederen die gebruikt kunnen worden bij de kweek van hennep. Daarom doorzochten zij het pand minutieus. In het achterste gedeelte van de loods werden tenten aangetroffen waarin zich twee professionele wietkwekerijen bevonden. Het gaat om zo'n 600 planten met een straatwaarde van zo'n 60.000 euro.

Man en vrouw opgepakt

De politie heeft hiervoor een 61-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 46-jarige vrouw uit Feanwâlden aangehouden. De hennepkwekerij is vrijdagmiddag ontmanteld. De twee verdachten zitten vast en ze worden verhoord.

Onderzoek naar ripdeal

De politie doet onderzoek naar beide zaken. In dit onderzoek wordt ook gekeken is of er een verband is tussen de poging tot inbraak, het schietincident en de aanwezigheid van de hennepkwekerij. Meerdere aanhoudingen worden op dit moment niet uitgesloten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381