28.8 °C

Werkstraf voor klap met bestratingshamer in jeugdkeet

vr 11 februari 2022 14.37 uur

LEEUWARDEN - Een klap met een bestratingshamer in een jeugdkeet leverde een inwoner van Mûnein (41) vrijdag een werkstraf op van 120 uur plus twee maanden cel voorwaardelijk. De man had een jongen waar hij een woordenwisseling mee had een klap op het achterhoofd gegeven met een hamer met een rubberen kop.

Schuine opmerkingen

De jongen had vervelende opmerkingen gemaakt over de moeder van de Mûneiner. De vrouw heeft Alzheimer en verblijft in een verzorgingstehuis. De schuine opmerkingen die de bezoeker van de jeugdkeet maakte over zijn moeder, schoten bij de verdachte in het verkeerde keelgat. De man haalde een bestratingshamer van huis en sloeg de jongen ermee op het achterhoofd. Hij is later nog teruggegaan naar het jeugdhonk om zijn excuses aan te bieden.

Hoofdwond van vier centimeter

“Ik zei: verdorie, dit had niet zo gemoeten’, zei hij twee weken geleden tijdens de zitting. Het slachtoffer had een hoofdwond van vier centimeter. Een CT-scan wees uit dat hij licht hersenletsel had opgelopen. Hij zou op zijn beurt sorry hebben gezegd voor de opmerkingen die hij had gemaakt.

Taakstrafverbod

De rechtbank achtte een poging tot zware mishandeling bewezen. Daarvoor geldt het taakstrafverbod: bovenop de werkstraf en de voorwaardelijke gevangenisstraf kreeg de Mûneiner een onvoorwaardelijke celstraf van vier dagen. Die straf heeft hij al tijdens het voorarrest uitgezeten. Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank rekening met het eigen aandeel van het slachtoffer.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws