Account
Logo
Zoeken
8.1 °C
© Jochem Wiersma

Hoog water op Lauwersoog

ma 31 januari 2022, 23.30 uur

LAUWERSOOG - De waterstand op Lauwersoog bereikte maandagavond rond 21:55 uur een stand van 261cm boven NAP. Dit was 43cm lager dan zondagochtend toen het water 304cm boven NAP stond. Diverse wegen stroomden zondag enige tijd vol met water, dit was maandagavond echter niet het geval.

De vrijwilligers van de KNRM van station Lauwersoog hoefde op hun vaste oefenavond eigelijk niet op de dieptemeter van hun reddingboot te kijken want er was meer dan voldoende water onder de boot.

Ook deze avond werd er weer geoefend met de Gebroeders Luden, de voormalige reddingboot die vroeger op Oostmahorn gestationeerd was. In geval vak ijsgang kan de Annie Jacoba Visser vanwege de jetmotoren namelijk niet uitvaren. Vandaar dat de KNRM'ers oefenen op de Luden zodat ze, mocht dat nodig zijn, vertrouwd zijn met deze boot van oude glorie.

Ook de reddingboot Koning Willem 1 van de KNRM van Schiermonnikoog deed Lauwersoog rond het tijdstip van het hoge water aan om enkele mensen van hun station retour te halen die voor een cursus op Lauwersoog waren.

Vanwege het hoge water kon de Koning Willem 1 via een rechte lijn vanaf Schiermonnikoog naar Lauwersoog varen. Op de terugweg koos de schipper toch weer voor de vaargeul.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie