11.3 °C

© WâldNet

Zwakbegaafde man lokte kinderen met snoep; OM eist locatieverbod

di 18 januari 2022 18.10 uur

LEEUWARDEN - In de strafzaak tegen een 41-jarige oud-inwoner van Rottevalle eiste de officier van justitie dinsdag dat de rechtbank bepaalt dat de man zich voortaan niet meer vertoont in de buurt van locaties waar veel kinderen zijn.

Dropjes in de broekzak

In december 2020 heeft de man twee jongetjes van 7 en 9 jaar met behulp van snoep overgehaald om hem aan te raken. Hij had tegen de jongens gezegd dat hij dropjes in de broekzak had en dat ze de snoepjes zelf maar uit de zak moesten pakken. Een van de jongens had een paar keer in de broekzak gevoeld. Ook had de man de jongen gevraagd om zijn sokken uit te doen zodat hij zijn voeten kon voelen.

“Voetfetisj”

De verdachte zei dat hij “een voetfetisj” heeft. De man is zwakbegaafd. Behalve een verstandelijke beperking, hij heeft een IQ van 45, is hij autistisch en heeft hij het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij verbleef indertijd in een instelling in Rottevalle, hij is inmiddels overgeplaatst naar een andere instelling in een ander dorp. Sinds het voorval komt hij niet meer onbegeleid de straat op.

Naar sekswerker

Hij kreeg het moeilijk nadat er een einde was gekomen aan een relatie met een vrouw die 17 jaar had geduurd. Daarna zou hij moeite hebben gehad om zijn seksuele gevoelens in goede banen te leiden. Daar werd vanuit de instelling in voorzien door hem eens per maand naar een sekswerker te sturen, maar door de coronamaatregelen kwam daar de klad in. Het door de officier van justitie geëiste locatieverbod zou moeten gelden voor plekken waar veel (jonge) kinderen zijn, zoals scholen, speeltuinen en zwembaden.

Veel impact op slachtoffer

De officier eiste verder een werkstraf van 60 uur, een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en reclasseringstoezicht. Een medewerker van slachtofferhulp meldde op de zitting dat het gebeurde erg veel impact gehad op het gezin van het jongste slachtoffer en op het jongetje zelf. De moeder van het jongetje had gezegd dat zoiets nooit weer mag gebeuren, bij geen enkel kind. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws