12.7 °C

© WâldNet

Werk- en celstraf geëist voor geweld bij verkeersruzie en oplichting

di 18 januari 2022 15.00 uur

OOSTERWOLDE - Tegen een 38-jarige man uit Hoogeveen heeft justitie zestig uur werkstraf geëist voor internetoplichting en een mishandeling naar aanleiding van een verkeersruzie in Oosterwolde. Ook eiste het Openbaar Ministerie (OM) vier weken voorwaardelijke celstraf.

“Als deze zaak in 2019 op zitting had gestaan, had ik een celstraf geëist”, zei de officier van justitie, die erkende dat het wel erg lang heeft geduurd voor het OM de zaak voor de rechter heeft gebracht. In 2018 kwam de oplichtingszaak aan het licht. De verkeersruzie in Oosterwolde was in april 2019.

Ruzie op parkeerplaats

De Hoogevener reed toen op een parkeerplaats bij een supermarkt in Oosterwolde en zag een andere automobilist over het hoofd, waardoor de twee bijna een botsing kregen. Daarna stak de ander bij de ingang van de winkel zijn middelvinger naar hem op, vertelde de man uit Hoogeveen in de rechtbank in Assen.

De twee kregen ruzie en de Hoogevener gaf de andere man een vuistslag, waarna de twee op de grond belandden. De vechtpartij was te zien op bewakingsbeelden. De man uit Hoogeveneen ontkende aanvankelijk dat hij de vuistslag had gegeven, maar toen bleek dat er camerabeelden waren, bekende hij alsnog.

Pakketjes

De oplichtingszaak ontkende hij. Tussen februari en mei 2018 zou hij op naam van iemand anders 22 keer spullen hebben besteld bij een paardensportwebshop. Die vrouw uit Sleen werd gebeld door de webshop, omdat de spullen niet werden betaald, maar zij wist van niks. Haar dochter deed aangifte van identiteitsfraude.

Uit onderzoek bleek dat de besteller telkens eerst het adres van de vrouw opgaf als afleveradres en het dan op het laatste veranderde in een PostNL-punt. Zo werden onder meer pakketjes bezorgd bij een supermarkt in Sleen. Daar werd in mei 2018 een man aangehouden die een pakketje kwam afhalen bij het PostNL-punt. Het was een ex-medewerker van de Hoogevener. Die verklaarde bij de politie dat hij de pakketjes ophaalde in opdracht van de 38-jarige ophaalde en dat een collega van hem dat ook deed. In totaal zouden ze het 22 keer hebben gedaan, terwijl de Hoogevener hen rondreed.

'Junk’

De dure spullen van de paardensportwebshop verkocht hij daarna via Marktplaats. De webshop stelt voor ruim 12.000 euro benadeeld te zijn door de Hoogevener, omdat zijn bestellingen nooit zijn betaald. Volgens de man is hij niet het brein achter de oplichting en kloppen de verklaringen van zijn ex-medewerker niet. De Hoogevener noemde hem een junk die maar wat verzint.

De rechtbank doet uitspraak op 1 februari.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws