17 °C
© Jochem Wiersma

Schreiersbrug Dokkum maandag weer bereikbaar

za 15 januari 2022 16.20 uur

DOKKUM - De Schreiersbrug in de Lauwersseewei N361 bij Dokkum is maandag om 06:00 uur weer bereikbaar.

Op zondagavond 9 januari om 18:00 uur werd de brug voor al het verkeer afgesloten echter waren er de eerste uren van de afsluiting geen werkzaamheden zichtbaar.

Door de stremming was de provinciale weg N361 tussen de rotonde Lauwersseewei / Rondweg-Noord en de rotonde Centrale As niet begaanbaar. Dit geldt ook voor de parallelweg N361 ter hoogte van Schreiersbrug, tussen Hogedijken en Harddraversdijk.
De onderdoorgang Tichelwei is niet gestremd.

Tijdens de eerste stremming in november is de brug gereed gemaakt voor brugbediening op afstand en zijn er onderdelen gedemonteerd voor renovatie. Tijdens deze tweede stremming in januari 2022 worden de hameistijlen, heugelstangen en balans weer teruggeplaatst.

Na aanleg van de Centrale As in 2016, werd de rondweg opgewaardeerd tot autoweg. Hierbij kwam de Schreiersbrug in beheer en onderhoud bij de provincie Fryslân. Met het onderhoud aan de brug en het gereed maken voor brugbediening op afstand, wil de provincie klaar zijn voor de toekomst.

Tijdens de afsluiting van de afgelopen week werden onder andere de slagbomen, hameistijlen, heugelstangen en balans geplaatst.

De aannemer moest er rekening mee houden dat vanwege het Noorderslag festival in Groningen de brug op 10 januari middels een noodbediening bediend moest kunnen worden voor eventuele passage van chartervaart. Dit bleek echter niet nodig te zijn wat gunstig uitviel voor de planning.

FOTONIEUWS
        

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws