16.1 °C

Foto: Google Maps

Hallum moet wachten tot 2029 voor nieuw fietspad

vr 14 januari 2022 10.30 uur

HALLUM - Er komt voorlopig geen nieuw fietspad langs de Doniaweg in Hallum. Een werkgroep uit het dorp had de gemeenteraad gevraagd om het fietspad met vele gebreken aan te pakken. Dat gaat voorlopig niet gebeuren, als het aan het gemeentebestuur van Noardeast-Fryslân ligt.

De gemeente vindt dat er vooralsnog voldoende is gebeurd aan het fietspad. Zo is het pad een 'verplicht fietspad' geworden waardoor brommers op de rijbaan moeten en zijn de bedrijfsinritten duidelijker aangegeven. Bovendien zijn er recent nog verzakkingen hersteld.

Op niveau

Omdat de huidige onderhoudstoestand van het fietspad 'op niveau' is, wil de gemeente geen prioriteit aan het fietspad geven. Het is bovendien een kostbare zaak om het fietspad volledig te vernieuwen. Daarom wordt het plan 'groot onderhoud' gevolgd waarbij het fietspad in 2029 aan de beurt zal zijn. In dat jaar komt budget vrij voor het desbetreffende onderhoud.

Geen subsidiemogelijkheid

De werkgroep van Hallum had de gemeente ook gevraagd om eventueel subsidie aan te vragen. Dat is ook niet gedaan voor het Hallumer fietspad. "Wij hebben voor het fietspad Doniaweg geen subsidieaanvraag ingediend. Andere wegvakken in de gemeente hebben een hogere urgentie ten aanzien van de verkeersveiligheid. Daarnaast is de Doniaweg geen vastgestelde hoofdfietsroute in het gemeentelijk en provinciaal beleid en is pas in 2029 budget beschikbaar." aldus het college van B&W.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet