19.6 °C

Burgemeester baalt van illegaal nieuwjaarsfeest

za 08 januari 2022 13.25 uur

BURGUM - "Ik baal fan dit feest." Dat was zaterdag de reactie van burgemeester Jeroen Gebben op het illegale nieuwjaarsfeest in Burgum. Onder het genot van een biertje en muziek van een DJ kwamen tijdens de jaarwisseling honderden jongeren samen op een geheime locatie. Als burgemeester Gebben had geweten dat dit feest gaande was, zou hij hebben ingegrepen.

Gebben gaf commentaar tijdens een interview bij de lokale omroep in Burgum. Hij benadrukte dat hij vooral ook baalde dat er dit jaar geen tentfeesten georganiseerd konden worden vanwege de coronamaatregelen. Er was een plan om een feest te organiseren in sporthal De Nije Westermar. Alleen was dat niet mogelijk vanwege de huidige lockdown.

Niet opgevallen

Het professioneel opgezette feest is de gemeente Tytsjerksteradiel en politie helemaal niet opgevallen. Terwijl taxibusjes en jongeren op de fiets onderweg waren naar het industrieterrein, was de politie druk bezig met andere zaken. Het feest was bovendien ook goed geheim gehouden. De bezoekers werden korte tijd vooraf geïnformeerd over de exacte locatie.

Vrij spel

Volgens burgemeester Gebben was de politie minder actief in Burgum vanwege alle ongeregeldheden die in de dorpen in de gemeente Noardeast-Fryslân plaatsvonden. Terwijl daar de ME daar moest optreden, had de Burgumer jeugd vrij spel om een feestje te bouwen.

Begrip

Hoewel Gebben zelf ook op pad was geweest tijdens de jaarwisseling had hij het feest niet opgemerkt. "Wy sjogge net alles. Hie ik dit witten, dan wie der yngrepen" is zijn constatering. "Ik begryp dat de jongerein elkoar opsiket mar ik keur it allinich net goed...."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws