18.8 °C

Foto: Geert Huisman

Gecrashte inbrekers haalden complete woning overhoop

vr 07 januari 2022 16.53 uur

KOOTSTERTILLE - De complete woning van een inwoner van Kootstertille werd vrijdag overhoop gehaald door de twee inbrekers. Vermoedelijk hadden ze het gemunt op deze man. Het duo crashte een uur na de inbraak tegen een boom langs de N369 bij Rottevalle. Dankzij een alerte getuige kon het duo door de politie in de kraag gevat worden.

De inbrekers wisten dat de Tilster niet aanwezig was in zijn woning aan de Alde Dyk. "Se belden my en ik sei dat ik net thus wie en yn Burdaard oan it wurk wie" zo laat het slachtoffer deze site weten. Twee dagen geleden hadden ze hem ook al eens gebeld met een soortgelijke vraag. Hij heeft geen idee wie de daders zijn.

Videorecorder

Het duo had - na het forceren van de deur - als eerste de videorecorder buitgemaakt waarop alle beelden van de beveiligingscamera's stonden. De twee mannen hadden echter niet in de gaten dat een getuige ze in de woning zag. De politie werd direct gebeld.

Huis overhoop

Terwijl de inbrekers de woning overhoop haalden op zoek naar een buit kwam de politie in stilte in actie. Op meerdere plekken zouden eenheden al een positie hebben ingekomen om de dieven in de kraag te vatten.

Crash

Uiteindelijk resulteerde het in een politie-achtervolging richting Drachten. Dat zou de enige richting nog zijn waar de dieven heen konden vluchten. Door onbekende oorzaak raakte hun auto op de N369 van de weg. Het voertuig schoot door enkele tuinen en kwam tegen een boom tot stilstand. Beiden zijn aldaar door de politie aangehouden.

Het is nog niet precies duidelijk of er nog meer gestolen is uit de woning. Het slachtoffer miste vooralsnog geen bijzonderheden. De politie en forensische opsporing hebben een onderzoek ingesteld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws