19 °C

Auto met inbrekers crasht na politie-achtervolging bij Rottevalle

vr 07 januari 2022 13.42 uur

ROTTEVALLE - Een auto met daarin twee mannen is vrijdag om 13.00 uur gecrasht op de doorgaande weg bij Rottevalle. De automobilist zou op dat moment achtervolgd worden door de politie vanaf Kootstertille richting Rottevalle.

De automobilist verliet op een zeker moment de hoofdrijbaan aan de linkerkant en reed daarbij dwars door een laag hekwerk. De auto kwam op de parallelweg terecht en reed daar een lantaarnpaal omver. De auto reed vervolgens door enkele tuinen en kwam uiteindelijk - nadat een hekje omver was gereden - tegen een boom tot stilstand. Een geparkeerde auto op het erf van een woning liep ook schade op.

Inbraak in Kootstertille

De twee zouden een inbraak hebben gepleegd aan de Alde Dyk in Kootstertille. Meer daarover is nog niet bekend maar wel is duidelijk dat de politie achter de mannen aanzat. Een stopteken moet zijn genegeerd waarna de achtervolging begon.

Aanhouding

De politie wist de twee inzittenden na de crash ter plaatse aan te houden. Volgens een getuige gebeurde dat bij één persoon in een weiland. Ze zijn gelijk geboeid en daarna onderzocht in een ter plaatse gekomen ambulance. Eén verdachte is later per ambulance afgevoerd en een agent ging mee. De andere man is door de politie meegenomen naar het bureau.

N369 urenlang dicht

De rondweg N369 van Rottevalle is bijna drie uur lang afgesloten geweest voor het doorgaande verkeer in verband met de afhandeling van het ongeval. De weg werd om 14.45 uur weer vrijgegeven.

Geen tv

De auto botste bij de crash ook nog op een kastje met apparatuur van een kabelaanbieder. Buurtbewoners laten weten dat ze niet meer de beschikking hebben over televisie (en internet).

FOTONIEUWS
        

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws