19.1 °C

Beschonken pakketbezorger botst tegen verkeersbord

vr 07 januari 2022 13.30 uur

LEEUWARDEN - Een inwoner van Gorredijk (30) die op 15 februari 2020 in Heerenveen met veel teveel drank op tegen een verkeersbord reed, is vrijdag door de politierechter veroordeeld tot een boete van 1000 euro en een rijontzegging van 6 maanden plus 3 maanden voorwaardelijk.

Zigzaggend door Heerenveen

Een collega-automobilist zag de verdachte, van beroep pakketbezorger, zigzaggend door Heerenveen rijden. De man stuurde zijn auto half over een rotonde en door een rood stoplicht. Op de oprit van de A32 wilde hij keren. Hij reed tegen een stoeprand en de motor sloeg af. Bij het starten van de auto gaf de Gorredijker teveel gas, waarna hij een verkeersbord ramde.

Geen pakjes bezorgen

De getuige pakte de sleutels af en belde de politie. De Gorredijker had zich behoorlijk in de nesten gewerkt. Hij is zijn rijbewijs negen maanden kwijt geweest en hij kon in die periode geen pakjes bezorgen. Eerst had Justitie het rijbewijs ingenomen, vervolgens claimde het CBR het roze pasje. Uiteindelijk mocht de Gorredijker wel weer rijden.

Geen nieuw rijverbod

Hij had net zo goed een voetganger of een andere auto aan kunnen rijden, merkte de officier van justitie op. Omdat de man het rijbewijs al een poos moest missen, vond de officier een hernieuwd rijverbod niet passend. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier.

Bouwvakkersfeestje

Op dezelfde zitting kreeg een Dokkumer (40) een werkstraf van 50 uur en een rijontzegging van 9 maanden waarvan 4 voorwaardelijk. Deze verdachte werd op 23 juli vorig jaar aangehouden in zijn woonplaats. Hij had niet gedronken, maar hij had wel, zoals hij zelf meldde, “op een bouwvakkersfeestje” een paar joints gehad.

Jaren geen speed meer gehad

Verder werd in zijn bloed sporen van amfetamine, ofwel speed aangetroffen. Dat laatste kon de man maar moeilijk geloven. “Ik heb het vroeger wel gebruikt, maar al jaren niet gehad”, zei hij. Hij veronderstelde dat hij op het feestje wellicht toch iets had ingenomen. Ook in deze zaak vonniste de rechter overeenkomstig de eis.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws