19.1 °C

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Vaccin-toerisme vanwege 'prikken zonder afspraak'

vr 07 januari 2022 12.15 uur

DRACHTEN - Er was deze week sprake van vaccin-toerisme in Friesland vanwege de mogelijkheid om zonder afspraak een booster-shot te halen in Leeuwarden en Drachten. Deze week zijn tot en met donderdag 68.623 extra prikken (boostervaccinaties) gezet.

In de XXL-locatie in Leeuwarden (29.318 prikken) en de locatie in Drachten (15.611 prikken) is het sinds deze week als eerste locaties in Nederland mogelijk om zonder afspraak een boostervaccinatie te krijgen. Voorwaarde daarvoor is dat de laatste vaccinatie
of coronabesmetting drie maanden geleden is.

Het prikken zonder afspraak werd breed uitgemeten in de landelijke media. De GGD laat weten: "Als gevolg daarvan kwamen er mensen uit onder andere Groningen, Overijssel en Gelderland een Friese boosterprik halen. In totaal haalden ruim 10.000 mensen hun boosterprik zonder afspraak."

Wintersport

Veel relatief jonge mensen konden mooi op tijd hun booster-prik halen voor de wintersport. In Oostenrijk is vaccinatie verplicht om de skipiste op te mogen. Ook wordt daar streng gecontroleerd op vaccinaties bij de grens, horeca en hotels.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws