Account
Logo
Zoeken
6.5 °C
74 nieuwe appartementen in De Spiker in Ternaard
© Jochem Wiersma

74 nieuwe appartementen in De Spiker in Ternaard

di 4 januari 2022, 10.45 uur

TERNAARD - Het voormalig woonzorgcentrum De Spiker in Ternaard krijgt weer woonfunctie. Vastgoedontwikkelaar Kloosterveste B.V. herontwikkelt het gebouw tot huurappartementen voor senioren, starters, oudere singles en echtparen die graag wat ruim willen blijven wonen. De eerste opgeleverde appartementen gaan naar verwachting eind januari in de verhuur.

"De drie vleugels van De Spiker worden allemaal op een verschillende manier omgevormd zodat ze voldoen aan de eisen van de toekomstige groepen huurders", aldus Klaas Hoekstra, mededirecteur van Kloosterveste. In de westvleugel komen 24 seniorenappartementen van 30 vierkante meter, waarvan 12 op de begane grond en nog eens 12 op de eerste verdieping.

In de noordvleugel komen 30 appartementen van 36 vierkante meter voor starters en bijvoorbeeld gescheiden alleenstaanden. In de zuidvleugel worden tien eenheden gerealiseerd van 50 tot 70 vierkante meter. Die komen beschikbaar voor echtparen die wel kleiner willen wonen maar graag een extra slaapkamer hebben. “Aanvankelijk overwogen we om die laatste vleugel te herontwikkelen voor de verhuur aan bijvoorbeeld seizoenswerkers, maar daar zijn we op teruggekomen toen we zagen hoeveel behoefte er lokaal is aan ruime woonruimte voor stellen”, zegt Hoekstra.

Grote zaal voor bijeenkomsten en activiteiten

Ook de grote zaal van het voormalige woonzorgcentrum gaat op de schop. Die moet weer kunnen worden gebruikt voor allerlei bijeenkomsten en activiteiten. Over wat er met de grootkeuken van het complex moet gebeuren, wordt door Kloosterveste nog nagedacht. “Er is bijna nergens in de omtrek van Ternaard een plek waar je een gezonde, vers bereide maaltijd kunt krijgen. Dat is een faciliteit die we graag zouden willen bieden aan onze huurders en de rest van het dorp”, aldus Hoekstra. Over de plannen met de grootkeuken gaat hij nog in gesprek met de lokale belanghebbenden.

Kloosterveste verwierf het pand in april vorig jaar van vastgoedondernemers Eric Kooistra en Tom Genee en betaalde daarvoor 1 miljoen euro. In mei 2021 zijn de werkzaamheden voor de herontwikkeling van start gegaan en op 1 februari wordt de oplevering van de eerste 30 wooneenheden verwacht. Daarbij gaat het om de begane grond van de westvleugel en de noordvleugel. De eerste 30 appartementen gaan eind januari in de verhuur.

Sociaal middelpunt

Het pand van De Spiker, dat in verschillende volumes is gebouwd van de jaren zestig tot en met de jaren negentig, kent een rijke historie, vertelt Hoekstra. “We vinden het, vanuit een vastgoedoogpunt, simpelweg een te mooi gebouw om te slopen. Het had een belangrijke functie als sociaal middelpunt van het dorp. Men ontmoette elkaar daar jarenlang voor bijvoorbeeld sinterklaas of kerst. Er was altijd reuring. Toen het leeg kwam te staan, zagen we dat de ziel eruit ging en die willen we er nu graag in terugbrengen.”

De herontwikkeling van De Spiker past volgens Hoekstra naadloos in de filosofie van Kloosterveste. “We voeren het liefst transities uit, waarbij we energie en middelen in een gebouw steken zodat het weer aan de eisen voldoet en klaar is voor een nieuwe toekomst. Daarmee bereik je veel meer dan met sloop en kale nieuwbouw. Dit is ook de beste manier om recht te doen aan de goede staat van het pand, de prachtige plek en de mooie tuin eromheen.”

Over Kloosterveste

Vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kloosterveste B.V. zet vol in op transformatie van bestaande panden. In plaats van slopen en het uitvoeren van nieuwbouwprojecten, wordt door een duurzame bril gekeken met de vraag of transformatie mogelijk is door herbestemming, verbouwing of renovatie. Doordat Kloosterveste met een eigen bouwploeg werkt, kan het projecten aanpakken die voor andere partijen voor onmogelijk zijn.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!