18.7 °C

Foto: Jelke Jongsma

Politie: ingreep ME was vóór de komst van brandweer

ma 03 januari 2022 14.56 uur

KOLLUMERZWAAG - De politie heeft maandag in een nieuwe verklaring bekendgemaakt dat de Mobiele Eenheid ingreep vooraf aan de komst van de brandweer. "Abusievelijk is in een eerder bericht door de politie gemeld dat de brandweer gehinderd werd en de ME toen is gekomen. De ME kwam echter eerder ter plaatse dan de brandweer om een veilige situatie te creëren." aldus de politie.

Nadat de brandweer het vuur geblust had, werd op de grond nog een vuurwerkpistool aangetroffen. Deze is door de politie in beslag genomen.

Aanleiding

Op oudejaarsavond ontving de politie rond 21.00 uur meerdere meldingen over een groot vuur op de kruising bij Van Seggeren in Kollumerzwaag. Toen de lokale politie poolshoogte ging nemen, bleek er een gevaarlijke situatie te zijn met een groot vuur waar zwaar vuurwerk in gegooid werd. Er waren zo'n 100 tot 200 mensen aanwezig.

Aanwezigheid politie niet gewenst

De politie laat weten dat agenten ter plaatse hebben gemeld dat het vuur geblust moest worden. "Hierop kregen zij te horen dat het vuur aan zou blijven en hun aanwezigheid niet gewenst was. Er werd ook vuurwerk in de richting van de agenten gegooid. Omdat zij voldoende afstand hielden werden ze hierdoor niet geraakt." zo laat de politie maandag weten.

Zwaar vuurwerk

Het vuur in combinatie met het zware vuurwerk zorgde voor een dusdanig gevaarlijke situatie dat door de politie is besloten dat het vuur gedoofd moest worden. De aanwezige groep was groot en in het bezit van zwaar vuurwerk. Daarom is besloten om de ME te laten optreden en zo gelijk ruimte te maken voor de brandweer. De brandweer zou dan het vuur veilig kunnen blussen.

Charge

De ME was om 21.30 uur op de voornoemde kruising ter plaatse en ging op linie staan. Er werd op dat moment vanuit de aanwezige groep zwaar vuurwerk en glaswerk naar de ME en de ME-bus gegooid. Dat was de aanleiding voor de charge. Eén persoon is op heterdaad aangehouden nadat hij vuurwerk naar de ME gooide. "Na het optreden van de ME kon de brandweer ter plaatse komen om het vuur te doven." aldus de politie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws