19 °C
© Jochem Wiersma

Surfer breekt mast op Lauwersmeer: KNRM schiet te hulp

ma 03 januari 2022 14.40 uur

OOSTMAHORN - De KNRM en de politie kwamen maandagmiddag in actie na een telefonische melding vanuit Oostmahorn van een surfer in problemen.

Een man die in Oostmahorn in een vakantiehuisje zat had een prachtig uitzicht over het Lauwersmeer en zag dat er enkele windsurfers op het meer aan het surfen waren.

Op een bepaald moment zag hij een surfer in het water vallen en deze kwam maar niet overeind. In een flits had de man opgemerkt dat het een roodachtig zeil betrof. Omdat de man het niet vertrouwde schakelde hij de hulpdiensten in.

De politie kwam ter plaatse en ook de vrijwilligers van KNRM station Lauweroog werden gealarmeerd. Ook werd er een politiehelikopter ingezet, die zoekslagen maakte boven het Lauwersmeer.

De betreffende surfer had zijn mast gebroken en was al opgemerkt door collega surfers. Ze hadden afgesproken dat hij zou zwaaien als hij in de problemen zou komen. Wat de surfers echter niet wisten dat er al een reddingactie was gestart.

Toen één van de surfers die al aan land was de helikopter en de reddingboot zag meldde hij zich bij de politie om te vertellen was er loos was en dat de man in orde was en waar hij lag.

De politiehelikopter spotte de man en de reddingboot Springbok is vervolgens ter plaatse gegaan om de man op te halen. De surfer maakte het goed en medische hulp was niet nodig. Wel raakte de man zijn zeil kwijt.

De melder die zelf ook bij de Hoek van de Bant ter plaatse kwam kijken was opgelucht dat het met de surfer goed was afgelopen en dat hij een goede beslissing had genomen om de hulpdiensten in te schakelen.

FOTONIEUWS
        

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws