28.8 °C
Foto: Anton Kappers

Eerste schaatsers op Ryptsjerksterpolder

wo 22 december 2021 09.00 uur

RYPTSJERK - De eerste schaatsers stonden woensdag alweer op het polderijs van de Ryptsjerksterpolder bij Ryptsjerk. Omstreeks 8.30 uur maakten ze hun eerste baantje op het flinterdunne ijs.

Uiteraard was het spannend, want het ijs is zeker nog niet vertrouwd met enkele centimeters dikte. Het lijkt aardig goed te gaan, maar ook prikt er geregeld een schaats door het ijs heen.

Afgelopen nacht was het -4 graden Celsius en dit was net genoeg voor een laagje ijs in de polder. Dinsdagochtend stond er na een nachtje lichte vorst niet meer dan één centimeter ijs. Deze ijslaag is afgelopen nacht wat dikker geworden waardoor de schaatsers woensdag het ijs konden betreden. Alleen aan de randen was het dik genoeg.

Traditie

De polder bij Ryptsjerk is traditiegetrouw dè plek waar je na één of twee nachten vorst kan schaatsen. Omdat in de polder op de meeste plekken slechts een dun laagje water staat, vriest het sneller dicht dan op andere plekken. De gevaarlijke plekken zijn boven sloten met een diepte van een meter (of meer).

FOTONIEUWS


 


Poll: Eerste schaatsers op het ijs 2021:

 
 
 
Dit is een prachtige traditie!  
38.2%
 
 
 
Het ijs is nog veel te dun....  
32.4%
 
 
 
Onverantwoord maar wel leuk!  
25%
 
 
 
Geen mening  
4.4%
68 stemmen - poll is beëindigd

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws