13,6 °C

© WâldNet

Miljoenen beschikbaar voor aanpak brug Kootstertille

do 16 december 2021 16.31 uur

KOOTSTERTILLE - Miljoenen euro's zijn donderdag vrijgegeven voor de aanpak van de brug van Kootstertille. Het gaat om zo'n 140 miljoen euro voor de aanpak van vier bruggen op de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. Dat heeft demissionair minister Barbara Visser van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) besloten in overleg met de provincies Friesland en Groningen en gemeente Groningen.

Het gaat in Groningen om de Gerrit Krolbrug en de Paddepoelsterbrug en in Friesland om de bruggen Kootstertille en Spannenburg. Rijkswaterstaat gaat nu aan de slag met de vervanging van deze bruggen.

De investering van 140 miljoen euro is niet voldoende voor de aanpak van alle bruggen. Vier bruggen moeten eerst 'wachten' op aanvullend budget. Dit betreft de Busbaanbrug in Groningen en de bruggen Oude Schouw, Uitwellingerga en Schuilenburg in Friesland.

Voor de brug van Kootstertille ligt nog geen plan klaar voor uitwerking. De inzet is om hier komend voorjaar nadere besluiten te nemen. "Ik vind het positief dat de minister nu geld beschikbaar stelt voor de aanpak van in elk geval twee bruggen in onze provincie. Dat is na jaren van uitstel ook hoogst nodig, zoals dat ook geldt voor bruggen waarvoor helaas nog geen financiering is", reageert gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder van Friesland.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws