28.9 °C

Wethouder Max de Haan met cliënten van Zorginitiatief De Bosk

Achtkarspelen 'gaat uit haar bol'

wo 15 december 2021 17.43 uur

DROGEHAM - Op uitnodiging van Plaatselijk Belang Drogeham heeft wethouder Max de Haan woensdag meegeholpen met het planten van bloembollen. Hij deed dit samen met cliënten van Zorginitiatief De Bosk.

De bloembollen werden geplant bij de entrees van Drogeham aan de Tillewei en De Sânnen. In het kader van het project 'Achtkarspelen gaat uit haar bol' heeft de gemeente meer dan 60 duizend bloembollen uitgedeeld aan de dorpen.

Doel van het project is het vergroten van de biodiversiteit. "Juist in het vroege voorjaar is het soms lastig voor insecten om voldoende voedsel te vinden. De bloemen zorgen voor het benodigde voedsel", legt wethouder Max de Haan uit. "Bovendien is het een vrolijk gezicht in de dorpen!" Er worden krokussen, sterhyacinten, blauwe druifjes en narcissen geplant.

Biologische bollen

De bloembollen zijn biologisch geteeld, waarbij ziekten op een natuurlijke manier worden bestreden. Zo vormen de bloemen een gezonde voedselbron voor insecten en dragen ze bij aan het creëren van een gezond milieu. Ook in andere dorpen in de gemeente zijn bloembollen geplant. Vaak door kinderen van de basisscholen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws